maanantai 1. joulukuuta 2014

Toppaatko leipää possunrasvaan

Tuli mieleen lapsuusmuistot ja äidin paistama uuniliha, että oli ihan pakko ostaa vähän possua ja hauduttaa sitä uunissa. Tällä kertaa siihen tulikin hyvä rasva ja piti topata ruisleipää siihen suolaiseen rasvaan. Ihan maistui sellaiselta kuin lapsena kotona. Olin ostanut myös lanttulaatikkoa ja sen päälle vähän valuttelin rasvaa ja nokareen lihaa. Liha saa vielä muhia jonkin aikaa, mutta oli pakko jo maistaa sitäkin.

Lankanöttösten kuva on LeaP:tä varten että näkee mitä on tarjolla, jos tarvitsee.16 kommenttia:

 1. Olen menossa äidin luo huomenissa, jHs, ja nyt on pakko pyytää äitiä paistamaan lihaa, että saadaan topata ruisleipää! Vesi kielellä täällä sun uunilihaasi tillistelen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitisi varmaan tekee yhtä hyvää uunilihaa.

   Poista
 2. NUUH, hyvälle tuoksuu ja vesi tulee kielelle. Hyvät eväät sulla.
  Ja KIITOS lankatarjouksesta, ilomielin vastaanotan nämä. Mitäs sais tuoda vaihtarina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä minä noista jämistä mitään vaihtaria tarvi. Tarjoon vielä kakkukahvit jos tulet hakemaan.

   Poista
 3. Herkullisen näköistä uunilihaa. Oikein rupesi tekemään mieli. Minä en koskaan toppaa leipää siihen, mutta tykkään syödä sitä perunan kanssa kastikkeena. Ja lihaa laitan tietenkin leivän päälle, Molempien sekä ruis- että hiivaleivän. On oikein herkkua. Kyllä meillä silloin lapsenakin toiset toppasi mutten minä, joka olin lapsena oikein kronkeli ja vieläkin vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leivän päälle siitä onkin hyvä laittaa viipale. Vai olet ronkeli ollut. Kyllä kai melkein kaikki lapset on ronkeleita jonku asian suhteen.

   Poista
  2. Mutta minä olen ollut melkein kaikkien ruokien kanssa. Ihan erilainen kuin veljeni. No kyllähän se iän myötä on paljon parantunut.

   Poista
  3. Tuo kuva on niin hyvän näköinen, että piti tänään pakkasesta katsoa, jos siellä olisi ollut tuollaista uunilihalienta, että olisi saanut perunan kanssa kastikkeeksi, muttei ollut nyt, joskus on. Pitää lähiaikoina laittaa uuniin lihaa.

   Poista
  4. Minä tänään lämmitin loput lihat ja liemeen. Osan lihasta söin leivän päällä ja loput lanttulaatikon ja vihannesten kanssa. Kylläpä se vaan maistui lämmitettynäkin.

   Poista
 4. Tuota rasvavesiseosta, joka tuosta uunilihastakin irtoaa (kuten myös kinkusta) on meilläpäin kutsuttu tuikivedeksi ja se on edelleen isäni suurimpia herkkuja. Onhan sitä itsekin tullut kerran jos pari topattua leipää siihen ja aina on maistunut.

  T: merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tuikivesi on mulle ihan uusi sana.

   Poista
  2. Isäni on Sulkavalta syntyisin (kuten minäkin), joten jos lienee vaikka paikallinen nimitys.

   T: merja

   Poista
 5. Oih, ihanaa rasvaa! Mulla oli semmonen joku kinkkurulla, niiiiin rasvaton etten toppaukseen päässyt. Tarvii ostaa joku luomupossunpala, niissä on rasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllästyn välillä rasvattomaan lihaan ja silloin on pakko saada tuollainen rasvaisempi lihapala uuniin. Katsoin kaupassa oikein moneen kertaan eri paloja, että miten on lihan ja rasvan suhde. Lihaa en paljon syö. Tuostakin riittää ruokalusikallinen yhteen ateriaan. Vähän lisään vettä pannulle, että lientä riittää kastikkeeksi. Laitoin vielä sipulilohkoja possun viereen. Tykkään lihan kanssa haudutetuista sipuleista ja porkkanoista.

   Poista
 6. Näyttää just sellaiselta lihalta, joka maistuis mullekin! Rasvaa olla pitää! Lankanöttöset, noita pakkaa olla...nyt olen kadottanut niitä persustan alustoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuiva ja rasvaton liha on aika mautonta ja joskus pitää saada herkutella.
   Nöttösistä voiskin tehdä aluset parveketuoleihin. Lämmittäis peffaa keväällä mukavasti.

   Poista