lauantai 27. joulukuuta 2014

Joulu paremmalla puolella

Joulunseutu meni oikein mukavasti ja lapset kävivät moikkaamassa. Paistoin pienen kinkun ja tein itse perunalaatikkoa. Kinkku oli oikein hyvä eikä liian suolainenkaan. Lanttulaatikon ja porkkanalaatikon ostin valmiina, tosin vähän niitä tuunasin. Poikanen tykkäsi kovasti perunalaatikosta kun siinä oli "oikeaa perunan makua".

Lahjuksiksi sain pihakoiramukit ja suklaata. Mukit oli  tanskalais-ruotsalais-pihakoirayhdistyksen teettämät. (tyttärelläni on kennel)

Jouluaattona vielä pelargonia sinnitteli parvekkeella, mutta sitten otin sen sisälle ja raksin armotta oksat tyngiksi. Oksat pistin vesiastiaan juurtumisen toivossa, mutta saapa nähdä. Laitoin parvekkeelle myös siniset jouluvalot. Ei ne ihan parhaiten ole asetettu, mutta ehkäpä alhaalta ei kukaan niin kovin tarkkaan niitä tänne 5. kerrokseen katsele.

Luntakin tuli jouluksi juuri sopivasti ja maisema oli kivan talvinen. Välillä paistoi aurinkokin, niin kuin tänäänkin.

Tänään kävin tuttavan kanssa Soukan Menitassa lankaostoksilla. Muutaman kerän ostin sukkalankaa, että on ajankulua kun/jos ei muuta viitsi tehdä. Enimmäkseenhän istun tietokoneella, mutta välillä pitää tehdä muutakin, ainakin jaloitella.4 kommenttia:

 1. Hyvännäköisiä lankoja olet ostanut, tuntuu niin hassulta että tänään on päässyt jo kauppaan, itsellä kun ei ole ollut tarvetta niin ei jotenkin ole osannut edes ajatella.

  Hauskan näköiset mukit olet saanut, tuollaisia ei ihan jokaisella vastaan tulekaan.

  Uskomatonta, että sulla vielä aattona pelargoniat kukkivat parvekkeella, vaikka kuinka lasitettu onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuonne lankakauppaan olisi ollut välttämätöntä mennä, mutta lähdin seuraksi kun sain autokyydin. Siellä oli muuten aivan ihania siilikuvioisia (ja muitakin) kankaita. Oli tipalla etten ostanut muutamia metrejä.

   Mukeja on varmaan teetetty kohtuu pieni painos, joten ei niitä joka tytöllä olekaan ja minulla niitä on kaksi. :)

   Pelargonia kestää viileää ilmaa, mutta ei ehkä ihan pakkasta. Ei mullakaan ne ole ennen jouluun asti kukkineet, marraskuulla kylläkin.   Poista
 2. Mun kinkku paistui kuivaksi. Ehkä pitää kokeilla tommosta ku sulla on ollut. Kinkkua voi syödä muulloinkin ku aattona.
  Ihan oot Sisu-lankaa ostanu, se on ollut hyvälaatuista.
  Mun pelakuu on kirjahyllyn nyt päällä, siinä se viime talven oli ja kesällä kukki ihan ok. Saas nähdä elääkö vielä ens kesänä.
  Onnekasta Viattomien lapsien päivää;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista. Just sain täytekakun koristeltua. Tervetuloa kahvittelemaan!

   Poista