sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Tiskirätti

Käsitöiden teko on ollut hieman nihkeää, mutta eilen ostin Ogelista kerän Arezzo-lankaa, 29% pellavaa, 37% puuvillaa, 34% bambua. Tein siitä pienen tiskirätin kokeiltavaksi kun entinen bambulangasta tehty ei mielestäni kuivaa hyvin. Kyllä tämänkin jäljiltä pitää vielä tiskipöytä kuivata ettei jää vesipisaroita täyteen, mutta muuten tuntui aika mukavalta. Lankaa tähän meni 16 grammaa (puikot 4,5 bambu), joten kerästä tulee vaikka toinen  isompi ja ehkä pienemmillä puikoilla. Lanka tuntuu miellyttävältä ja tuli mieleen, että tästä voisi tulla kiva kesävillatakki.

Eräänä päivänä ikkunan editse vaelsi kuumailmapallo. melkein näki keitä oli kyydissä.


8 kommenttia:

 1. Ihanan vaihteleva viikko on sulla ollut ja tuo tiskiharjajuttu oli kyllä mahtava.

  Tuommoseen ilmapallokyytiin musta ei kyllä olisi ikinä, lentsikka vielä menee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ehkä tuollaisen pallon kyytiin menisi.

   Poista
 2. Semmoinen rätti, joka kuivaa hyvin niin se tulee käytettyä ihan loppuun. Sellaista hyvää rättia ei aina tahdo saada eikä ne aina ole oikein kauniitakaan, ainakaan lopuksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne rätit käytössä kaunistu, mutta onneksi ei nykyään enää tarvi välttämättä käyttää vanhoja t-paitoja tiskirättinä. Niissä oli kamala puhtaanapitäminen aikoinaan.

   Poista
 3. Bambu on ihanaa lankaa. Nätin rätin teit.
  Minä sain juuri valmiiksi tuosta langasta neuletakin ja se tuntuu ihanalta päällä.
  Upea pallo :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitat varmaan neuletakin kuvan sitten nettiin.

   Poista
 4. Mulla on kanssa paljon tehtyjä tiskirättejä ja ne on aivan ihania käytössä, ei tarvi kuin heittää pesukoneeseen ja niin on taas puhdas. JOku ihmetteli eilen, että minkäläinen bakteeripesä itsetehty tiskirätti on...no mutta...ei sen kummempi kuin jokin kaupasta ostettukaan. Omatekemiä rättejä pestään pesukoneessa mutta mä en ainakaan peseskele mitään sifonettejä enkä niitä sienimäisiäkään, että onhan tää oma nyt paljon parempi.

  Vai sait tommosen harjamäärän, heh, hyvä juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä vasta opettelen itsetehtyjen tiskirättien käyttöä. Muistan (ja haistan) vielä ne vanhat kangasrievut, joita käytettiin 40-luvulla.
   Jotkut muuten pesee tiskirätit tiskikoneessa astioiden kanssa. Taitaa sekin olla hyvä systeemi.

   Poista