torstai 27. kesäkuuta 2013

Seikkailun makua

Eilen aamulla oli Mauno karannut rajatulta alueeltaan ja löysin konnan vaatekasan päältä. Minulla näköjään tuppaa nuo lemmikit karkailemaan öisin. Iida-siilihän aikoinaan karkaili öisin, mutta aamulla oli nukkumassa omassa lootassaan viattoman unta. Asia selvisikin mulle vasta kun eräänä aamuna löysin keittiön roskapussin leviteltynä pitkin lattioita. Nyt Mauno oli siis oppinut "talon tavoille", onneksi ei mitää sotkuja ollut saanut aikaan. Niin, ja Mauno ja Urho lähtivät eilen omaan kotiin. Kiitokseksi sain pullon kuoharia ja herrrkullista suklaatia, jota piti vähän jo maistaa lohdutukseksi. Kiitos tuomisista ja kiva kun kävitte.

Eilen sain tietää, että muutto siirtyy (tänään piti saada avaimet). Eipä olekaan kämppä muuttokunnossa, vaan siellä kuivatellaan ontelolaattoja vesivuodon takia. Muuttopäivä on nyt sitten siirtynyt toistaiseksi eli pitää peruuttaa muuttoauto ja kaveriapulaiset. Sähkökin piti olla minun nimissä jo tänään ja posti menee nyt sitten uuteen osoitteeseen tai sitten ei. Voihan vitalis, sanon minä. Rakennuttajan puolelta tarjottiin mahdollisuutta muuttaa hotelliin ja laittaa tavarat varastoon jonnekin, mutta onneksi saan asua vielä täällä nykyisessä asunnossa niin ettei tule ylimääräistä muuttoa. Vähän kyllä kyrsii, etteivät ilmoittaneet aikaisemmin tuosta kuivatuksesta, koska eihän se vuoto eilen tapahtunut.  #&%*&#14 kommenttia:

 1. No voihan nenä... :(
  Ainoa hyvä asia on, että tällä helteellä olisi ollut rankaa tavaroita kantaa.
  Olisit vaan muuttanut johonkin kalleimpaan hotelliin, siitähän sitten saisivat !!!
  Uskon että suututtaa, kun on asiaan asennoitunut ja odottanut.

  Terveisiä aamusaunasta ja 27 asteisesta uimavedestä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hotelliasuminen olisikin ollut muuten kivaa, mutta kuulemma "arvotavaroita" ei voi viedä varastoon, vaan ne pitää kuljettaa mukana. Eli korut ja "hopeat", sekä kauppakirjat sun muut pankkipaperit (joita nyt tarvitsen) pitäisi kuljettaa mukana. Aika hankalaa olisi myös kukkien hoito. Eniten pännii, että eivät ilmoittaneet aiakisemmin. Moni kaveri oli sopinut tulevansa jelppimään ja nyt piti peruuttaa hommat. Saa nähdä sopiiko porukoille sitten viikonpäästä tai milloin nyt sitten pääseekään oikeasti muuttamaan.

   Poista
 2. Voi nolo! Kyllä firman on tuo täytynyt tietää. Eikä tämän jälkeen oikein uskalla luottaa seuraavaan "muuttopäiväänkään", joka ilmoitetaan.
  Ei kaikille ehkä sovi silloin, mutta toivottavasti saat tarpeeksi auttajia.
  Ehkä ilmat on silloin sopivammat muuttoon.
  Yritä nyt pärjäillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä kirjoittaa, että kyllä yön aikana ehtii touhuta monenlaista, kun mummut vaan nukkuu. Hennin hamsutkin on öisin erittäin virkeitä. Ne on kuitenkin silloin häkeissään.

   Poista
  2. Onneksi siilit ja konnat ei yleensä tule öisin herättelemään niinkuin kissat voivat tehdä. Tosin yksi hoitosiili pääsi karkuteille ja yöllä oli tulossa sänkyyn. Pelästyin aikalailla.

   Poista
 3. Olen kuullut, että suomalaiset urakoitsijat saavat asunnot muuttovalmiiksi etuajassa, mutta nämä "muunmaalaiset" eivät näköjään halua ilmoittaa virheistä ennenkuin on pakko.

  VastaaPoista
 4. Vai että oot muuttamassa! Ajattele...hotellissa olisit saanut kävellä koko ajan (?) valmiiseen aamupalapöytään! Tavataan sanoa, että kaikella on tarkoituksensa mutta harmittaahan tuo, kun itse on valmistautunut ja sitten joku sanookin, että ei vaiskaan. Toivotaan, että kökkäporukallesi sopii myöhemmin tulla auttamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olishan siinä hotelliasumisessa ollut puolensa, mutta helpompi kuitenkin kotona kun on omat tavarat käytettävissä. Kökkäporukat on saaneet tiedot ja järjestelevät aikataulujaan uudelleen.

   Poista
 5. Harmillinen juttu :( Toivottavasti malttavat kuivata kunnolla - vesivahingon korjaaminen saattaa kestää ja tulla kalliiksi. Me jouduimme asumaan hotellissa puoli vuotta vesivahingon takia. Ei maistunut enää hotelliaamiainenkaan kun halusimme vain päästä kotiin.

  VastaaPoista
 6. Edellisessä asunnossa oli vesivuoto kolme kertaa. Kuivaukset kesti aina noin 3 kk. Olisi saatu mennä hotelliin, mutta emme halunneet kun lasten kanssa olisi ollut hankalaa. Yöksi vain sammutimme kuivauspuhaltimet. Onneksi puhaltimet oli alakerrassa ja viimeisellä kerralla laittoivat osan ulos, niin melu oli vähäisempää yläkerrassa.

  VastaaPoista
 7. Ohhoh! Meikäläinen olisi repinyt pelihousunsa jo moneen kertaan. :(
  Nauratti kaikesta huolimatta tuo kuva Maunosta.
  Ja erittäin kovasti meikäläistä naurattaa, kun saan kertoa k-konnan nimen Magnukselle (Magnus-nimihän on muutettu eräästä tietystä nimestä).
  Ei sen puoleen, minä tiedän maailmaan syntyneen vasikan, jolle annettiin nimeksi Kaisa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mauno nimen perusta juontaa jo muutaman vuosikymmenen takaa. Tuttavilla oli Gro-niminen koira Norjan pääministerin mukaan. Me annettiin meidän chinchillalle nimeksi Manu, meidän pääministerin mukaan. Oli myöhemmin mukava kiusoitella tuttuja, että meidän pääministeristä tuli presidentti. Manun muistoksi sitten konna sai nimen Mauno kun ei Tarja oikein sopinut poikakonnalle.

   Poista
 8. harmin paikka tuo muuton viivästyminen epämääräiseksi ajaksi. toivottavasti saavan pian (ja asiallisesti) korjattua vahingot

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eniten mua harmittaa kun kerrottiin vasta päivää ennen muuttoa, vaikka täytyihän sen olla tiedossa jo aikaisemmin, koska ei vesivuotoja päivässä kuivateta.

   Poista