sunnuntai 31. heinäkuuta 2022

Pieni reissu Hakaniemeen

 Tarkoitus on ollut kierrellä kaupungilla enemmänkin, mutta kovin lyhyiksi on reissut jääneet. Eilen sitten kiepsautin Hakaniemen torin ja hallin kautta. Enpä ole tainnut hallissa käydäkään korona-aikana. 

Rautatieaseman seutuvilla oli väkeä melkein kuin ennenkin. Mukava nähdä, että elämä alkaa piristyä. 

Hakaniemen torin laitaa reunustaa komeat kukka-astiat. Mukavaa kun on kukkaloistoa. Tori itsessään oli aika vaisu. Ei paljon ihmisiä eikä myyjiäkään. Eikä yhtään puoluetelttaa. 

Hallissa tapasin tutun myyjän ja juttelimme hetken käsitöistä ja maailma menosta. Sitten etsin pienen kahvipaikan ja join kupposen kahvia pienen lihapiirakan kanssa. Koskapa piirakka oli erityisen hyvää, ohut kuori ja paljon täytettä, niin ostin vähän isomman piirakan kotiinkin. 

Torilta ostin litran kantarelleja, jotka pilkoin ja kuumensin sipulin kanssa. Vähän otin kastiketta varten ja loput pakastin. Laskin, että tuosta litrasta tulee minulle ainakin 6-7 ateriaa. Uudet perunat oli niin kalliita (6 eur/kilo), että jäi vielä ostamatta. Uudet  sipulitkin oli tosi komeita, mutta en ostanut niitäkään. 

Gloksinia ja soilikit kukkii kivasti ja posliinikukkaankin on taas tullut pari kukkaterttua ja lisääkin on tulossa. Iltamyöhällä kukat alkaa tuoksumaan niin, että pitää pitää parvekkeen ovea auki tai viedä kukka parvekkeelle. 8 kommenttia:

 1. Jep, nuo piirakat on hyviä, ja täytettä on paljon. Tori on aika väsähtänyt mutta halli on hyvä. Kauppatorin halli on ihan turistirysä nykyään. Siellä myydään jopa tippaleipiä turisteille paikallisena erikoisuutena!! Mä kyllä ahmin ainakin puoli litraa kanttarelleja kerralla, ehkä enemmänkin. Ne on niiiin hyviä, täytyykin ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauppatorin hallissa en olekaan käynyt vuosiin. Oli silloin iso pettymys. Kantarellit on kesän herkku, kermakastikkeessa!

   Poista
 2. Tänään perjantaina 5.8. on Espalla Neulepiknik 18-19.30. Siinä Taito-shopissa (Craft Corner) on pe-la lankakauppiaita ihanien lankojensa kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, voi harmitus kun nyt vasta huomasin tuon neulepiknikin enkä ehdi lähteä kun on ruoka just tulossa. Sunnuntaina on sitten Espalla kansallispukuja. Toivottavasti on hyvä ilma.

   Poista
  2. En menny minäkään ku oli niin helle, ei jaksa matkustaa. Keskiviikko ehkä jossain puistossa taas neulotaan. Ja keskiviikkona 10. pvä on siellä puistokävely klo 18-20 JÄtkäsaaren puistot, uusinta urbaania puistosuunnittelua. Lähtö Selkämerenkadun sillan Jätkäsaaren puoleinen pää.

   Poista
  3. Uusi harmitus kun olen keskiviikkona muualla.

   Poista
 3. Ihania pikaretkiä voikin harrastaa tänä kesänä Helsingissä :). Oikein kivalta kuulosti tuokin retkesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuretkiä vaan ja mieluiten vähemmän ruuhkaiseen aikaan kun korona kumminkin vielä vaanii väkijoukoissa.

   Poista