maanantai 22. kesäkuuta 2020

Pieni trippi Porvooseen ja kotoilua

Parin ystävän kanssa poikkesimme eilen Porvooseen. Siitä onkin aikaa kun siellä on tullut käytyä. Nyt oli mukavan väljää ajella eikä Porvoossakaan ollut tungosta missään. Ruoka- ja kahvipaikat sekä myymälät olivat kyllä suurelta osin kiinni. Ensin kiertelimme ja istuskelimme pikku puistossa. Sitten etsimme ruokapaikkaa. Ensimmäisessä rantapaikassa oli pitkä jono, toisessa (kesäravintola) ilmoitettiin, että ruokaa saa odotella tunnin verran. Kun saimme kuitenkin istumapaikat pöydän äärestä, niin jäimme odottelemaan ruokaa. Ravintolan keittiö avautui vasta iltapäivällä, joten nälkäisiä asiakkaita oli paikka täynnä. Ruokalista oli lyhyt, keittoa, hampurilaista tai kana-jotain. Noin tunnin kuluttua saimme ruuan, joka oli kyllä ihan hyvä, mutta oli vähän jäähtynyt ennen meidän eteen saapumista. Minun kana-jotain oli iso sämpylä, jossa oli välissä reilu kanafile ja hiukan sipulia, kaali/coleslaw, salaatin lehti ja jotain kastiketta. Ruokajuomana vesi. Hinta 16,50.
Kun ilma oli sopivan lämmin ja aurinkoinen, niin retkestä jäi ihan hyvä mieli.
Kiitos, ystävät, seurasta ja kyydistä!

Kotiin tullessa oli naapurirapun oven edessä lokinpoikanen yrittämässä sisään. Emoa ei näkynyt missään. Yleensähän emo on kovin ärhäkkä puolustamaan poikasiaan, jos ihmisiä sattuu lähettyville.

Posliinikukka on aukaissut toisen kukkatertun. Hyvä, että ei ole yhtä aikaa useampi auki. Tästäkin tulee yöllä vahva tuoksu ja aamulla pitää tuulettaa enimpiä tuoksuja pois.
Pelargonioista leikkelin aamulla kuivuneet kukat pois kun helle on ollut niillekin vähän liikaa. Toki kukkia on vielä jäljellä ja nuppujakin tulossa.

Olen saanut kukkakoreissa muratteja, jotka ovat kovasti rehevöityneet. Kun arvelin niiden kaipaavan uutta multaa, niin otin ne erilleen ja laitoin uudelleen ruukkuihin. Vasemmalla takimmaisessa ruukussa on 6 erillistä kirjavalehtistä tainta. Keskellä on yksivärisiä. Kaipaako joku muratin alkuja?

Mukavaa ja aurinkoista viikkoa ystävät.
2 kommenttia: