Kaurahiutaleita 12 grammaa, vettä 2 dl, ripaus suolaa, 5 luumua, 1 dl maitoa. Siinäpä aamupala, josta vatsa tykkää.
Sämpylöitäkin piti paistamani, mutta laiskuuttani leivoin pötkylöiksi. Ilman mittaamisia laitoin vettä, kaurahiutaleita, vehnäjauhoja, suolaa, puoli pussia kuivahiivaa. Sekoittelin ja annoin nousta jonkin aikaa, vaivasin vähän ja annoin taas nousta, vaivasin ja kohottelin vielä pari kertaa ja sitten laitoin pötkylät pellille. Paistoin 225 asteessa noin 15-20 minuuttia. Nämä on ihan hyviä ja tulee edulliseksikin, joten jatkossa varmaan teen useamminkin.
Mulla on kaksi pulloa ajalta ennen koronaa, kotimaisiakin ovat. Retkeillessä on noita pitänyt mukana. Vielä niistä riittää kun kaupoissa on hyvin tarjolla sisään ja ulos mennessä. Yhden tuubimallisen ostin nyt mutta se on tosi tahmaista, kuivuttuaankin jää tahman tunne. Kaikissa on kyllä tuo 70% pirtua.
VastaaPoistaJotkut todella tahmaa. Tuo keskimmäinen on suihkutettavaa nestettä ja se on mukava pitää laukussa mukana.
Poista