keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Peltileipää

Lisää leipomiskokeiluja.
Peltileipää en olekaan ennen tehnyt enkä maistanutkaan.
Nytpä tein ja kokemus oli taas mielenkiintoinen.
Ulkonäkö epäilytti kovin, mutta maku oli sen verran hyvä, että saattaisin tehdä toisenkin kerran.
Tähän tuli vettä, sokeria, suolaa, kuivahiivaa, kaurahiutaleita ja vehnäjauhoja.
Ohjeen sain sisareltani, mutta katsoin myös netistä ohjeita. Netin ohjeissa oli kovasti vaihtelua ja saatanpa joskus kokeilla niitäkin.


4 kommenttia:

  1. Näyttää makoisalta :). Monesti liian kaunis ulkonäkö hämää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omaan käyttöön ei olekaan ulkonäöllä niin väliä.

      Poista
  2. Leipä onkin se, joka mulla loppuu ennenkuin muuta pitäis kaupasta hakea. Näkkäriä sit oon syöny. Teeleipiä oon ajatellu leipoa jos pulassa iskee leivänhimo. Toi peltileipä on aikas maukkaan kuuloinen.

    Mämmistä vielä: immelletty vai ei? Nyt mulla on tässä maistelussa imelletty ja mä luulen, että se on se oikean makuinen. Viime viikolla ku söin niin se oli ei-imelletty eikä ehkä ollu ihan just mämmin makuista. Miten sitä ei muista edellisvuodesta mikä on hyvä ja mikä vähemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä peltileipä olikin vähän teeleivän makuista.
      Minä tykkään imelletystä mämmistä. Siinähän on hiilihydraatteja vain sen verran mitä ruispuurossa.

      Poista