keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Vaikea valinta ja sukat 7/2016

Ajattelin ruveta tekemään kaulahuivia, jonka malli oli esillä pari postausta sitten. Mietin, mikä lanka sopisi parhaiten siihen. Oikeaa värisävyä ei langoistani löytynyt, mutta päätin kokeilla jotain muuta väriä ihan vaan testimielessä. Ongelmaksipa tulikin lankojen paksuus ja jäykkyys. Mikään lanka ei tuntunut sopivan pehmeältä ja taipuisalta. Puikkokokojakin kokeilin erilaisia. Olisikohan huomenna sittenkin mentävä lankakauppaan.
Vasemmanpuolimmainen Manos-lanka tuntui aika harvalta , mutta pitää kokeilla lisää ohuemmilla puikoilla.
Toinen vasemmalta on nimetöntä 2-säikeistä, löyhäkierteistä lampaanvillalankaa,  ostettu Muttimarkkinoilta Sievistä. Tuntui vähän jäykältä ja kovalta.
Toinen oikealta on saatu KristiinaS:lta ja tuntui myös jäykältä ja harvalta.
Oikealla oleva, valkoinen lanka oli taas erityisen joustavaa ja veti kasaan, sekä tuntui paksulta, vaikka puikkosuositus oli 2,5.
Mallihuivin lankahan saattaa olla keinokuitulankaa eikä sitten villalangoista ehkä löydykään vastaavaa.Yhdet sukat olen saanut valmiiksi. Lankana Nallea ja Frøyagarn. lankaa kului 56 grammaa. Puikot 3,0 bambut, silmukoita 4x12. Koko lienee 36-37 paikkeilla ja menevät lahjalaatikkoon.
Neuloessa Nalle-lanka tuntui ikävän karhealta verrattuna tuohon toiseen lankaan, joka tuntui miellyttävän sileältä. Valitettavasti sitä ei näytä enää olevan saatavilla.

6 kommenttia:

 1. Kauniit sukat ja noista muista langoista saisit ihanat sinivalkoiset Suomi-sukat :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Omppumato:
   Suomi-sukat olisikin aika mukavat.

   Poista
 2. Kyllä se mallihuivi näyttää ihan siltä, että on 410 metrisestä sukkalangasta tehty. Vähäsen olis Fabelin näköistä vaikk on kyll aika väritön.
  Olisko sitt joku alpakka-silkkisekoite hyvän pehmoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin omia silkki-alpakoita, mutta oli liian vähän aina yhtä väriä.
   Ajattele, että olen nuukuuttani ostanut vain kerän tai pari aina yhtä väriä. Eihän se riitä mihinkään, eihän?
   Lankakauppaan siis seuraavaksi.

   Poista
  2. Taannoin kyselin, mistä langasta huivi on tehty, vaikka minäkin arvelin sen olevan Fabelia.
   Sari

   Poista
  3. Pitää vielä tuo Fabel katsastaa, vaikka aloitinkin jo punaisesta arwetta-langasta. Käyttöä varmaan löytyy useammallekin huiville.

   Poista