maanantai 12. lokakuuta 2015

Kuulutko sukuuni -tapahtumassa

Vietin viikonlopun molemmat päivät Vantaalla Kuulutko sukuuni -tapahtumassa. Ohjelmaa siellä oli niin paljon, että mitenkään en ehtinyt osallistua kaikkiin  kun piti tuttujakin tavata.

Sukutapahtumassa oli esillä paljon sukukaavioita, yksi huovutettukin. Minäkin ostin pari painettua, joihin voi merkitä esivanhempia, kunhan niitä löytyy.

Eilen pois tullessa sattui juuri sähkökatkos ja Helsingin suuntaan menevät  junat seisoivat asemilla. Tuttavani kuitenkin huomasi, että pikajunat pohjoiseen ja rengasradan junat kulkivat. Niinpä vaihdoimme lennossa toiseen junaan ja kiersimme Hiekkaharjusta Helsinkiin lentokentän ja Myyrmäen kautta. Varmuuden vuoksi jäin junasta jo Pasilassa ja siirryin 9 ratikkaan kun arvelin, että keskustan rautatieasemalla voisi olla ruuhkaa.10 kommenttia:

 1. Onpa erikoinen tuo huovutettu sukukaavio, sopii hyvin käsityöihmiselle!
  Odottelen kovasti, että tännekin päin maata saataisiin jotkut sukututkimuspäivät.
  Ehkä Seinäjoella seuraavat.

  VastaaPoista
 2. Kyllä on mahtavan hienot sukutaulut. Varsinkin tuo huovutettu.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Niin on. Aika työläs on tuollainen tehdä.

   Poista
 4. Upeita omalla tavallaan kaikki noista sukupuukaaviot, tietysti käsityöihmisenä ihastelen erityisesti noita käsintehtyjä, mutta ihan noi tyhjät kaaviopohjat, joita voi lähteä täyttämään on kivoja, koska helpottavat paljon varsinkin aloittelevaa sukututkijaa.

  T: merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaaviot kyllä ovat avuksi hahmottamaan sukulaisuutta.

   Poista
  2. Saanko kopsata sulta omaan käyttöön sukupuukaavion tai pari? Meillä isäntä yritti laatia omaansa ja meni sitten jo ihan sekaisin kun oli vähän vääränlaiset mittasuhteet paperilla ym.

   T: merja

   Poista
  3. Joitakin kaavioita on netissä ja niitä voi tulostaa itselle. Tuomas Salsteen sivuilla löytyy monenlaisia kaavioita. Papunetin värillinen kaavio on suosikkini pientä sukua varten.

   http://www.tuomas.salste.net/suku/esipolvikaaviot.pdf

   http://papunet.net/pelit/työkalut

   Poista