perjantai 30. lokakuuta 2015

Käsitöitä Kansallismuseossa

Kansallismuseossahan oli viime keväänä muutama käsityökahvila-ilta ja nyt syksyllä on sitten jatkoa. Eilen oli syksyn ensimmäinen käsityötilaisuus ja aiheena oli villatakit ja lähinnä vienalaiset. Villatakkeja ei monta ollut, mutta mielenkiintoista oli kuulla mistäpäin käsitöiden aiheet ja kuvioinnit olivat tulleet.
Esitelmiä kuunnellessa saattoi juoda vaikka kahvit pullan tai leivoksen kera.
Tilaisuudesta lähtiessä oli ilta jo pimentynyt ja autojen perävalot kirjavoittivat maisemaa liikennevalojen ja mainosvalojen kanssa.


8 kommenttia:

 1. Täss on niin paljon kaikkea menoa ja päällekkäinkin että museo jäi tällä kerralla paitsioon. Ja taitaa seuraavakin jäädä käymättä, ehkä aihe ei ole kiinnostava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taasen menin tänne kun ei sattunut muuta menoa samaan aikaan. Seuraava kertakin kiinnostaa eli paikkaus ja kunnostaminen.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tuollaiset pikkuhetket ja historiavälähdykset on mukavia. Pitempiin luentoihin en jaksaisikaan keskittyä.

   Poista
 3. Olen hieman kademielellä täällä maalla, teillä kaupunkilaisilla on niin monenlaista menoa ja meininkiä että...
  Vai olenko liian laiska ottamaan selvää, mitä täältä löytyisikään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan sielläkin päin on tapahtumia. Minulla on tietokoneen suosikeissa rimpsu tapahtumista ja niistä seurailen jos tulee uudestaan kuten Siivouspäivä ja Ravintolapäivä -tapahtumat. Samoin nyt on tuo Kansallismuseo suosikeissa. Ja tietysti kerään käsityötapahtumia sekä katson kaikki lehtien menopalstat ja laitan kiinnostavat kalenteriin. Nyt on jo monta joulumyyjäistä merkittynä ja ensi vuoden kalenterissa on jo keväälle merkintöjä.

   Poista
 4. Mua kiinnostaisi tuo ensi kerran aihe oikein tosissaan, sillä olisi kiva kuulla mitä siitä kerrotaan kun itsekin kuitenkin noita parsimisia ja paikkaamisia tekee eikä aina niin taidokkaasti kuin pitäisi.

  Minäkin täällä pikkukaupungissa kadehdin teitä ison kaupungin asukkaita.

  T: merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa parsimisissa voi olla monta juttua, jotka pitää tietää, että homma menee oikein eikä pilaa vaatetta. Odotan oikein mielenkiinnolla, mitä seikkoja pitää ottaa huomioon.

   Poista