lauantai 1. helmikuuta 2014

Kotosalla

Pakkaskeleillä ei juurikaan ole tullut ulkoiltua, mutta eipä nuo sisätyötkään edisty.
Muutaman parin lasten sukkia sain tehtyä Solidaarisuussilmukoille. Lankaa sukkiin meni 32, 36 ja 30 grammaa.
Kirkkaalla säällä on auringonlasku ollut kaunis ja siitä piti ottaa muutama kuva.

Minä mietin joskus asioita pitkään ja hartaasti, joten tiskikoneen käyttöä mietin puoli vuotta, enkä nyt ole ollenkaan varma sen vakikäytöstä. Kokeilin "mun molemmille tiskattaville lauatsille" koneen eco-pesua ja se kesti 111 minuuttia eli vajaa kaksi tuntia. Konehan on fiksu ja tietää onko astiat likaisia ja kuinka paljon tarvitsee käyttää vettä. Pisin ohjelma kestää jotain 160 minuuttia eli lähes KOLME TUNTIA. Jestas sentään. Siinä ajassa minä tiskaan, pesen lattiat, silitän pyykit ja vaihdan verhot. Sitä ei tiskikone tee. Enkä kyllä kestä kuunnella koneen sihinää ja puhahduksia monta tuntia joka päivä, vaikka kone suht hiljainen onkin. Onneksi koneessa on 30 minuutin pikapesu. Siitä taitaa tulla mun normipesu tavalliseen käyttöön.

 

 

12 kommenttia:

 1. En oo tiskikonetta kaivannut, hyvin pesee omat kädet. Sillonku mull oli kone niin pikapesua käytin useimmiten.
  Nythän sinne Kampin kappeliin saa viedä lämmintä vaatetta annettavaksi niille kellä ei ole. Sun sukkia pari paria lämmittäis sitäkin kautta.

  VastaaPoista
 2. Sitä kappelin keräystä ajattelinkin. Jostain kyllä kuulin, että ovat saaneet vaatetavaraa niin, että varastot käy ahtaaksi. Sukkia kyllä varmaan mahtuu vielä.

  VastaaPoista
 3. Mulla ei ole tiskikonetta ollenkaan, enkä sitä haluaisikaan. Tulee niin vähän tiskejä.
  Kaunis aurongonlasku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida minunkaan usein konetta käyttää. Ehkä sitten , jos/kun on vieraita käynyt.

   Poista
 4. Hauskalta näyttää toi tiskipaljous koneessasi. Lautaset on kyllä ihan väärässä asennossa, kantsuu lukea ne käyttöohjeet, sanoo eräs joka joutui myös opettelemaan koneen astialataukset harmitellessaan puhtausjälkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ruokalautanen ei pysynyt pystyssä ja ohjeen mukaan lautaset pitää olla vähän naamallaan. Joutuukohan tässä vielä hankkimaan koneeseen sopivia astioita. Mun ns pyhäkupit ei ainakaan kestä konetiskiä.

   Poista
 5. Meillä on tiskikone aina täynnä, mutta toisaalta se pyörii vain pari kertaa viikossa.

  Kaunis auringonlasku.

  T: merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahden hengen talous- kaksi kertaa viikossa eli minulla ehkä kerran viikossa.

   Poista
 6. Mulla on samantyyppinen ja -näköinen pesukone kuin sullakin. Mutta harmikseni siinä ei ole mitään pikapesuohjelmaa! Kerään viikon verran astioita sinne ja sitten laitan vasta käyntiin. Mutta oikein itseänikin hirvittää pesuohjelman kesto! Toki mä en enää viitsi tehdä noin plajon hommia pesuohjelman aikana kuin sä, heh. Musta on tullut tosissaan laiska!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öö. Viikon haudot niitä likaisia astioita. Olen kyllä kuullut moisesta, mutta en ihan uskonut. Sitten tarvii varmaan sen esipesunkin.
   Mites muuten sulla sitten riittää kattilat ja paistinpannut, vai tiskaatko niitä käsin päivittäin.
   Hm.. tuo työnteko oli kyllä laskennallinen, välistä on jätetty pois kahvitauot, sukankudin ja telkkarin katselut.

   Poista
 7. Kannattaa tosiaan kääntää ne lautaset toiseen suuntaan naamalleen :-) eli niin, että kallistuu keskellepäin. Silloin vesi osuu niihin paremmin kun tulee keskeltä.
  Meillä on kanssa tiskikone aina täynnä ja jurraa päivittäin. Tuntuu, että täyttöön ja tyhjentämiseen kuluu ikuisuus. Vaikka nopeampaa se on kuin käsintiskaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan toisinpäin pysyvät sitten paremmin pystyssäkin kun tuossa menivät vähän liikaa nokalleen.

   Poista