maanantai 18. marraskuuta 2013

Tiikerikakku

Tekipä mieleni ihan oikeaa itsetehtyä kakkua ja kun aineetkin oli kotona valmiina, niin leipasin tiikerikakun. Koska kakkuvuokani on vähän liian pieni taikina-annokselle, niin laitoin lopputaikinan pieneen alumiinivuokaan.  Molemmista kakuista piti tietysti ottaa maistiaspalat, että näkee, onko syötävää. Kylmän maidon kanssa oli kyllä hyvää ja pitikin isompi kakku laittaa heti pakastimeen ettei tule syötyä liian pian.

Hm... olisi näköjään saanut laittaa isompaan kakkuun kaakao-osuutta enemmän. Näköjään taidot rappeutuu käyttämättömänä. Pitääköhän ruveta leipomaan useammin.

11 kommenttia:

 1. Hienot kakut sulta on syntynyt, mä en eläissäni ole tainnut tehdä tiikerikakkua kuin kerran. Pitäis varmaan opetella tämäkin taito.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiikerikakku on helppo tehdä ja mun mielestä onnistuu aina.

   Poista
 2. Tiikerikakku onkin hyvää, vaikk vaan ostokakkuja on syöny viime vuosina.
  Mä ihan odottelin sulta tuuliraporttia ku aika tuulisella paikalla asut. Täällä roskat lenteli, yks parvekelaatikkokin oli jostain lähteny ja seikkaili pitkin pihaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, mikä tuuli. :=)
   Täällä muuten ei ole juurikaan sisällä huomannut myrskyä. Tuulee sellaisesta suunnasta ettei parvekkeen lasitkaan rämise. Tänään kun kävin kaupungilla, niin ratikkapysäkille mennessä huomasin aika kovan tuulenpuuskan.
   Mulla oli ostokakkua tarjolla eräälle vieraalle, joka ihmetteli sen kummaa makua. Minäkin maistoin ja outoa oli, varmaan jotain säilöntäainetta niin, että en kyllä syönyt. Taidan heittää loputkin siitä pois. Siksi rupesikin tekemään mieli itsetehtyä kakkua ja kyllä se on parempaa.

   Poista
 3. Todella herkullisen näköisiä kakkuja (nappasin sieltä pienen maistipalan, et varmaankaan huomaa, nam!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittelen tässä aamukahvia. Otapa, Merja, kupponen sitäkin ja toinen maistipala kakkua.

   Poista
  2. kiitos, minä säästin kahvin alkauiltaan, mutta kakkupala kyllä hävisi samantien

   Poista
 4. On niin hyvän näköisiä. Olen ihan samaa mieltä, että itse tehdyt kakut ovat parempia. Tunnen ihan suussani sinunkin kakun maun, ja ai, ai kun on hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyiset kaupankakut maistuvat sahajauhoille. :(

   Poista
 5. Ai,ai miten maukkaan näköisiä kakkuja. Jos asuisin lähempänä,niin sulle ois vieras tulossa:)

  VastaaPoista