maanantai 25. helmikuuta 2013

Melkein kevättä

Tänään aurinko paistoi ja räystäät tippuivat. Tein päivällä pienen kävelylenkin Keskuspuistoon samalla kun sitten kävin ruokaostoksilla. Aurinko lämmitti mukavasti ja välillä meinasi tulla hiki, mutta sitten taas varjossa kävellessä oli aika kylmää. Ilma taisi olla kyllä pakkasella, koskapa lunta oli puiden oksilla. Kyllä nyt jo odottaa kevättä, vaikka tänään ei mistään vielä kuulunutkaan lintujen laulua, ei edes varisten vaakkumista. Onkohan kevät myöhässä ja linnut tietävät sen.8 kommenttia:

 1. Täällä kyll varpuset sirkuttaa ja tiaiset titityilee, ja se yks mustarastas laulaa öisin.
  On tää kevät kiva juttu, meinaan ett sitt just kohta on kesä.

  VastaaPoista
 2. Täällä oli maa niin sohjona ja aurinko paistoi. Huomiseksi luvattiin silkkaa vesisadetta jakuu mollottaa. En tajua, miten se voi valvottaa, vaikka ei se osaakaan paistaa makkariini. Seinienkin läpi?

  VastaaPoista
 3. KristiinaS: Meillä ei varpuset sirkuttaneet eikä tiaisiakaan näkynyt ei kuulunut. Ennen täällä oli mustarastaita, mutta eipä niitäkään nyt näkynyt.

  Vilukissi: Kummasti se aurinkokin valvottaa, vaikka minä olen tänään ottanut kolmet päikkärit. Kuuhan saa meren vedenkin liikkeelle ja varmaan päässäkin nesteet siirtyy toiseen laitaan. Pitäiskin seurata vaikuttaako nukkumissuunta jotenkin.

  VastaaPoista
 4. Meillä on linnut jo pari-kolme viikkoa oikein kovasti laulelleet vaikkei ole ilmat olleet yhtään keväiset, vaan ihan pilvessä melkein koko ajan. Se on tuntunut ihan oudolta ja sen ovat muutkin huomanneet etten vain minä yksin.
  Tänään paistoi tunnin verran aurinko iltapäivällä. Aamulla oli sumua oikein paljon ja nyt taas illalla on oikein sankka sumu.
  Nyt on muuten täysikuu, en tiedä vaikuttaako se nukkumiseen.

  VastaaPoista
 5. Pitää oikein kirjoittaa uusi kommentti, kun eilen kehuin kuinka linnut on tääällä laulelleet. Tänään kun olin ulkona niin eipä kuulunutkaan lintujen laulua, vaan oli ihan hiljaista.

  VastaaPoista
 6. Leenamummu: Tänään oli ihan harmaa päivä, vaikka odotin auringonpaistetta. Saapa nähdä millainen kevät tästä vielä tulee.

  VastaaPoista
 7. Keväällä on hämäävää tuo lämpö: etupuolta lämmittää, takapuolta paleltaa, jos istuu aurinkoa tähyillen!
  Mutta kevät tulee, se on tärkeintä. Ja onneksi niitä auringon pilkahduksia sentään näkyy, vaikka hämärä kevättalvi onkin ollut!

  VastaaPoista
 8. Pau: Eikä keväällä kannata istua kylmällä kivellä. Auringon valo ja lämpö on kyllä ihanaa.

  VastaaPoista