torstai 21. helmikuuta 2013

Iltalukemista

Tilasin  itselleni kirjan, jota olin jo jonkin aikaa mielinyt. Alkuosassa on kertomuksia Eero Möttöseen liittyvistä eri suvuista,  loppupuolella sukutauluja ja esipolvikaavioita täydennettäväksi. Kirjassa ei ehkä ole minun sukua, ainakaan kovin läheistä, mutta mielenkiintoista luettavaa muuten. Kirjan nimi viittaa siihen, että osa ihmisistä lähti kotiseuduiltaan etsimään onneaan muualta päin maailmaa.

6 kommenttia:

 1. Se olisikin mielenkiintoista, jos löytyisi kirjasta uusia sukulaisia.
  Onko Möttönen karjalainen sukunimi? Ainakin Määttänen on, kun tunnen sen nimisiä. Ja on aika samanlainen nimi.

  VastaaPoista
 2. Tuon kirjan Möttösiä näyttää olevan paljon Paltamossa syntyneitä. Osa kirjan henkilöistä on vienalaisia. Uusia sukulaisia on mukava löytää.

  VastaaPoista
 3. Löytyy niitä sukulaisia juu ihan kauheesti nyt. Mutsin isällä on ollu monta sisarusta niin siitähän jo suku leviää ku elanto aikanaan;)

  VastaaPoista
 4. KristiinaS: Suku lisääntyy kaiken aikaa. Siinä saakin olla tarkkana, että pysyy perässä pikkuserkkujen perheiden lisääntyessä.

  VastaaPoista
 5. Eikös olekin mukavaa saada tutkittavakseen uusi kirja?
  Ilostuin eilen kun posti toi uusimman Uppalaanen-sukulehden, se kun ilmestyy vain kerran vuodessa.
  Ilostuin myöskin, kun Pohjalaisessa oli 108-vuotiaan äitini neljännen serkun kiitosilmoitus. Siis 108-vuotiaan lapset ovat minulle viidensiä serkkuja, en kuitenkaan tunne heitä kuin "paperilla".:))

  VastaaPoista
 6. Rosina: On kyllä hienoa kun löytyy uusia tietoja sukulaisista. Sinullapa onkin jännästi sukua elossa. Tuo Uppalaanen_lehti onkin mielenkiintoinen. Ainakin sisällysluettelon mukaan siinä on kiinnostavia juttuja.

  VastaaPoista