sunnuntai 18. kesäkuuta 2023

Vähän erikoisempi Tallinnanreissu

 Olin viikonloppuristeilyllä Tallinnassa pienen ryhmän kanssa. Lähdettiin lauantaiaamuna ja aamubrunssi oli laivalla jo ennen laivan lähtöä. Nykyään noilla laivoilla näyttää olevan tiukka aikataulu ja mekin päästiin laivaan vasta klo 10 kun aamiainen alkoi klo 10.15. Laivan lähtöaika oli 10.30. Aikamoinen ruuhka oli ruokajonoissa. Minä aloitin lämpimästä ruuasta ja sitten otin vain jälkiruokaa ja kahvia. Paluumatkalla oli päivällinen ja silloin ei ollut niin isoa ruuhkaa ja otinkin vähän alkuruokiakin. Nuo nykyiset laivojen ruuat ei oikein ole minun mieleen. Aika monissa oli valkosipulia ja salaatteja oli aika vähän. Lasten ruuissa näin vain ranskalaisia ja ketsuppia. 

Tallinnassa  osa porukkaa käveli Nauticaan, missä joimme iltapäiväkahvit. Laivalle päin palatessa ihmettelimme satama-alueella olevia rivitaloja. Aika erikoista. 

Päivällisen jälkeen hiukan kiertelimme laivalla ja menimme sitten nukkumaan. Laiva lähti Tallinnasta klo 17 ja oli Helsingissä Muutama tunti myöhemmin. Meistä oli aika erikoista, että Helsingistä tuli mukaan uusia matkustajia ja sitten lähdettiin takaisin Tallinnaa kohti. Tallinnassa taas osa matkustajia jäi pois ja uusia tuli tilalle. Vähän odotin, että yö olisi ollut meluisampi, mutta ihmeen rauhallista porukkaa oli reissussa, vaikka oli viikonloppu. Kaljakuormia kyllä oli monella. Yksi matkustaja ei meinannut mahtua hissiin kaljakuormansa kanssa. 

Reissu oli ihan mukava. Kiitos seuralaisille ja hyttikaverille!






3 kommenttia:

  1. Siis Suomenlahtea eestaas seilausta;) Nuo talot rakennettiin jotain tapahtumaa varten esittelytaloiksi, olisko ollut joku meripäivät tms. En tiedä mitä ne nykyään ovat. KS

    VastaaPoista
  2. Oli siinä taloilla ikkunakokoa, luulisi sisällä helteen viihtyvän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, koko seinä lattiasta kattoon. Eipä nyt näkynyt asukkaita niissä.

      Poista