maanantai 23. elokuuta 2021

Sateiden välissä

 Viime viikolla kävimme kävelemässä Seurasaaressa. Heti sillan vieressä oli kovin kesy joutsenperhe viiden poikasen kanssa. Melkein olisi voinut silittää. Erään penkin laitaan oli hauskasti laitettu tölkki tupakantumppeja varten. Yhden puun alle oli laitettu jonkinlainen ruokintapaikka. Kenelle lie tarkoitettu. Kun olimme kävelykierroksen tehneet, menimme ravintolaan syömään. Hiukan olimme pettyneitä kun käytössä oli vain kolkon tuntuinen lisäosa eikä kaunis päärakennus. 

Edellisellä viikolla kävimme Vantaan Pyhän Laurin kirkon ympäristössä kävelemässä ja Kahvila Laurentiuksessa syömässä pitsat. 

Kotosalla olen harrastanut leipomista ja ruuanlaittoa. Ensiksi poltin pellillisen korvapuusteja. Ei sentään ihan karstalle palaneet, mutta hiukan harmitti. 

Tänään kokeilin laittaa kanan paistileikkeestä uunibroileria. Tuli kyllä hyvää. Otin vähän ohjeistusta netistä ja sovelsin niitä aineksia, mitä kotona oli. Leikkeet oli pakkauksessa kauniisti rullalla ja ensin ajattelinkin paistaa ne rullina, mutta sitten laitoin ihan avattuna vaan. Olisi olleet kauniita jos olisin laittanut kaikki 8 rullina uunivuokaan kerralla, mutta paistoin vaan kaksi ja loput pistin pakastimeen. Sipulia, pieni porkkana, herkkusieniä, hunajaa, maustepippuria, laakerin lehti, rosmariinia, kermatilkka. Paistoin leikkeet ensin paistinpannulla, samoin herkkusienet, sipulin ja porkkanan. Kun minulla ei ollut mustaviinimarjahilloa, korvasin sen karviaishillolla. Oikein hyvin sopi sekin. Söin vain puoli leikettä, joten 8 leikkeestä tulee minulle 16 (!) annosta. Ei ole kallista kun koko kanapaketti maksoi 6,49 eli yhden annoksen hinnaksi tulee kanan osalta noin 40 senttiä. 


6 kommenttia:

 1. Voisivatko ne joutsenet käydä siinä ruokintapaikalla syömässä? OLi kyllä hellyttävä kuva perheestä ja kavereistakin. Meillä oli taas 1 (korona)vuoden tauon jälkeen täällä 1700-luvun markkinat ja ne pidetään Pyhälle Laurille eli Laurentiukselle pyhitetyn kirkon kupeessa eli Isonkyrön Vanha Kirkko. http://www.1700-lmarkkinat.net/go/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei tuossa näkynyt kukaan ruokkivan niitä. En tiedä mitä niille saisi antaakaan kun pulla/leipä ei sovi.
   Ai, teillä oli kuitenkin ne markkinat. Oli varmaan virkistävää tauon jälkeen Meidän alueen puistojuhlat peruttiin jo toisen kerran.

   Poista
 2. Seurasaaressa käydessä voi poiketa myös Pukkisaareen. Sinne mennään just ennen sitä saaren siltaa. Siellä on muinaisia asumuksia, ja joskus muinaismarkkinatkin jos yleinen tilanne sallii, tänä vuonna peruttu. Kuten Vantaan Pyhän Laurin luona markkinat peruttu. Ei ole mikään uutinen enää, että jotain on peruttu. Pah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsottiinkin sinne Pukkisaaren päin. Oli kyltti siinä sillanpielessä. Harmi, että markkinoita on peruttu kun ne on kuitenkin ulkotapahtumia.

   Poista
 3. Kivoja retkiä on sinulla ollut taas ja niin makoisia syötäviäkin :).

  VastaaPoista