lauantai 17. huhtikuuta 2021

Aurinkoista kevättä

 Aurinko paistaa niin lämpimästi, että tuntuu lähes kesäiseltä. Kävin aamupäivällä kaupassa ja oli aivan outoa kun ei tuullut yhtään. Täällä kun yleensä on kylmä tuuli tai viima mereltä. 

Korona toivottavasti alkaa hiljalleen laantua ja nyt on luvassa, että ravintoloitakin aletaan hiukan availla. Odotan kovasti ulkokahviloita ja ystävien tapaamisia yli vuoden tauon jälkeen. 

Soilikin alku on ruvennut virkistymään ja pienet kukatkin sai esiin. Viime kesäinen komea soilikki kun kuoli kokonaan, ilmeisesti liiallisen hoidon takia. Sain sentään muutaman lehden otettua vesilasiin juurtumaan ja yksi selvisi talven yli ja nyt sitten alkaa lehtiäkin kasvamaan. Nyt sitten annan lusikalla vettä ettei tule liikaa. Joissakin nettiohjeissa sanotaan, että pitää pitää riittävän kosteana, toisissa, että pitää antaa välillä hiukan kuivahtaa. Tiedä sitten, mikä on oikea määrä kastelua. 

Orkidean yli 4 kk kukkinut vana alkaa tiputella kukkia, mutta uusi kukkavana puskee esiin. Saa nähdä miten kauan tämä "vanhus" jaksaa vielä kukkia ja pysyy hengissä. Sillekin annan vettä vain tipoittain enkä joka päivä. Nyt täytyy yrittää saada kukkavana pysymään pystyssä, ettei kasva ihan vaakatasoon kuten tämä kukkinut. 

Kalaa olen ruvennut syömään useammin ja kokeilin paistettua kuhaa munakastikkeen kanssa ja oli kyllä hyvää. Silakoita ja ahvenia olen kans paistellut, herkkua nekin. Silakat oli kyllä kaupan valmiita silakkapihvejä, mutta paistoin ne uudelleen. Tälle illalle on eilistä kalakeittoa. Huomenna täytyy valita, laittaako janssonin kiusausta vai uunikalaa (sei). 

Päivät vietän tietokoneella ja sukututkimuksen parissa. Jälleen löytyi uusia sukulaisia, yhden serkun lapsenlapsi ja toisen serkun lapsenlapsenlapsenlapsia. Ja on tosi mukavaa kun nuorempi polvi on kiinnostunut esivanhemmistaan. 

Mukavaa kevättä, ystävät!




6 kommenttia:

  1. Nyt on kyllä ollut yhtä äkkiä kesäisiä päiviä.
    Näyttää niin maistuvalta tuo sinun ruokasi.
    Mukavaa ja aurinkoista kevättä sinullekin :)!

    VastaaPoista
  2. Herkkuannos! Kerran viikossa kalaa syön, joskus kaksi jos sattuu olemaan tarjolla.
    Kukkien hoito on kyllä mystiikkaa just tuon veden kanssa, paljonko saa antaa vaiko ei. Mulla oli liian märkinä, joku taas kuivui aavikossaan, heh. Nyt mä ostin kosteusmittarin! Siis sen piikki työnnetään multaa ja sit se näyttää kuiva-kostea-märkä asteikolla. Uh-huh, märkiä olivat kaikki paitsi palmuvehka, jota kastan ku muistan. Ja maija lakos ku ei ollutkaan saanut vettä. Nyt tilanne toivottavasti paranee.
    Jee, jos tästä kahville pääsis jonnekin terassille, ja joku päivä vaikka ihan lounaallekin = valmiiseen pöytään niinku. Alkaa omat ruuat jo olla maistetut. Aurinko on kyll tosi kiva asia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kosteusmittari oliskin hyvä. Mistä kaupasta löysit sellaisen.
      Terassille ja lounastelemaan minäkin mielin.

      Poista
    2. Mun paikallinen Puutarhanikkarit myymälästä. Tätä on kyllä muidenkin kauppojen listoilla mutta onko kaupassa niin .... Google: Viherkasvien kosteusmittari niin löytyy vaihtoehtoja, mun on semmonen Nelson ja maksoi inan alle 10e.

      Poista
    3. OK. Kiitos tiedosta.

      Poista