perjantai 19. helmikuuta 2021

Herkuttelua

Kun viettää aikaa kotosalla, niin tulee kokeiltua uudenlaisia ruokiakin. Enpä ole tainnut juurikaan kanakeittoja tehdä kun kaupasta on saanut ihan kelvollista. Nyt oli kanapaloja ja päätin kokeilla tehdä kanakeittoa runsailla vihanneksilla ja kourallinen rakettispagettia mukana. Hiukan pakasteesta Philadelphia-juustoa ja siinä se. Oli kyllä oikein maukasta ja teen toistekin. 

Ostan välillä silakkapihvejä. Niitä on yleensä 4 pihviä pakkauksessa ja jaan sen niin, että ensin syön yhden pihvin perunamuusin kanssa, toisen pihvin illalla tai seuraavana aamuna voileivän päällä. Nyt oli muusin lisukkeena paistettua kesäkurpitsaa. Sitten tuleekin propleemi, että miten kauan ne loput säilyy. En arvaa jättää useammaksi päiväksi jääkaappiin, joten yleensä kolmas pihveistä menee välipalana päivällä tai iltapalana ja neljäs sitten seuraavana aamuna. Olen kyllä miettinyt, josko arvaisi niitä pakastaa. 

Tänään kävin taas apteekissa. Harmittavasti nyt lääkkeet menee epätasaisesti eikä osu samoihin 3 kuukauden jaksoihin, joten joudun käymään apteekissa useammin. Kävin sitten samalla reissulla Sokoksessa ostamassa sellaisia tarvikkeita, mitä lähikaupoista ei saa. Alakerran ruokakaupassa osui silmiin mämmiropposet ja pitihän sitä heti ostaa. Usein olen ostanut jo joulun aikaan kun silloin on saanut tuoretta (pakastamatonta) mämmiä. Nyt ostin pakastettua luomumämmiä ja olipa se hyvää. 

Rokotusuutisia olen seurannut ja odottelen, koskahan meikämummon vuoro tulee. 

Kiva kun on aurinkoakin näkynyt. 


8 kommenttia:

 1. Sä oot usein tähän aikaan tehnyt madekeittoa, mitens tänä vuonna?
  Mulle tuli tekstari, että oisin rokotusvuorossa. Soitin ja sain ajan 1.3. Siis keuhkoatauma, (ja uniapnea on kans jossain riskissä).Olihan nyt vuorossa diabeteskin, mutta minkä asteinen . . .
  Silakkapihvit paistan itse, just torstaina oli, 250 g fileitä ja kaikki meni. Lisukkeena oli höyrytetty bataatti, jonka muusasin haarukalla voin kera.
  Ja taas noi rajoitukset jatkuu, eli vesijumppaa ei sit tänä keväänä tulekaan. Just ilmoittauduin tohon lähikuntosalille mutta saas nähdä onko sekään enää auki kun mun ajat olis siellä. Tanakele. Miks kukaan ei pidä meidän senioreiden puolia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Madekeittoa olen ajatellut, mutta pitäis lähteä ostoksille Hakaniemeen. Ja kun ei voi kutsua ketään kotiin kaveriksi syömäänkään.
   Onpas näppärää kun soittavat.
   Diabeteksen pitää olla lääkehoitoinen, tabletit tai insuliini, että pääsee ryhmään.
   Seniorit on nyt pantu erakoitumaan ja jossain näin, että yksinäisyys tai eristäytyminen muista on aivojen kannalta puutostila. Voi, voi tätä surkeutta, voi, voi tätä pulaa.

   Poista
 2. Nami, mitä herkkuja :). Nyt kannattaakin syödä hyvin, kun muuten on melkein kaikki ilo viety pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Ja maistuu se hyvä vanhankin suussa vielä, ei ole mummunkaa suu tuohesta.

   Poista
  2. Maistuu ja täytyykin maistua. Jokaisessa iässä saa herkutella :).

   Poista
 3. Nythän on sitten sullakin vuoro rokotukseen. Pitää varata netistä tai soittaa. https://www.hel.fi/sote/koronarokotus-fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, varasin netissä heti kolme minuuttia puolenyön jälkeen. Onneksi kaverit vihjas, että varausaikojen ilmoitteluissa oli kahta eri päivämäärää niin osasin olla varuillani.

   Poista
  2. Hyvä hyvä, asia kunnossa ja hoidossa:)

   Poista