perjantai 12. helmikuuta 2021

Aurinkokin pilkahtelee

 Kylläpä tuntuu mukavalta kun aurinko paistaa. Ulkona on niin kirkasta, että pitäisi löytää aurinkolasit jos aikoo ulkoilemaan. En vaan tiedä, missä mun aurinkolasien hukka on. Pitänee hankkia uudet lasit. 

Mun amaryllikset on innostuneet kovasti kukkimaan. Kahdessa on kukat auki ja kolmas nupulla. Tuon nuppuilevan kukkavana on 85 senttiä pitkä. Orkideakin kukkii vielä ihan täydesti.  

Muutaman lasten kokoa olevan sukkaparin tein. DaleFalk -lankaa kului 55/59/61 grammaa., silmukoita 4x11, terässä pari silmukkaa vähemmän, puikot 3,0 bambut. Sukat menevät lahjakoriin. 

Mattopyykilläkin kävin. Omalla pienellä pesukoneella pesin. Yleensähän ei pyykkikoneella saisi pestä mattoja, mutta kun mun kone vetelee viimeisiään eikä enää linkoakaan, niin raskin käyttää sitä jo pikkumattojen pesuun. Mun konehan on 7 vuotta sitten ilmaiseksi saatu naapuritalosta ja ihmeen hyvin onkin kestänyt. Vuosi sitten piti jo hankkia uusi, mutta tuli vähän viivytyksiä ja sitten iski korona, niin mun luottohenkilöt ei ole voineet tulla avittamaan asennuksessa. Naapuristahan sen koneen saa hankittua helposti. 

Voikaa hyvin, ystävät! 


6 kommenttia:

 1. Kauniit amaryllikset! Mun orkideassa on just aukeamassa toiset kukat, yhdet siinä siis jo kukkii. On tämä ihmeellinen yksilö.
  Hyvää Ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orkidea onkin siitä mukava, että sen kukka kestää monta kuukautta.
   Lannoitatko orkideaasi jollain?

   Poista
  2. Enpä ole lannoittanut! Upotuskastan silloin kun muistan. Nykyään kun on tuo viherkasvvisto runsaampi niin suihkupullosumuttelua kaikki saavat usean kerran viikossa, silleen että suihkutan ilmaan ja siitä laskeutuu kasveille. Rönsylilja, joka oli aika komea, on nyt pikkuhiljaa kuollut. lehdet ruskistuvat ja kuivuvat sieltä ruukusta päin. Vaihdoin mullankin jo mutta ei auttanut, kuolema jatkuu.

   Poista
  3. Suihkuttelusta kyllä kasvit tykkää.

   Poista
 2. Suloisia sukkasia, kauniita kukkasia.
  Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hyvää ystävänpäivää sinullekin!

   Poista