lauantai 17. lokakuuta 2020

Sukkapari pitkästä aikaa

 Pitkästä aikaa sain sukkaparin valmiiksi. Vaan kun "aika tahtoo mennä aatellessa, päivä päätä käännellessä". 

Lankaa Hot  Socks kului 56 grammaa, silmukoita varressa 4x15, teräosassa pari silmukkaa vähemmän, puikot 2,5 bambut. Sukkien koko noin 39-40. Sukat menee odottamaan sopivia jalkoja. Tämä lanka oli mukavaa neuloa, mutta ohut lanka en enää tunnu sopivan minun vanhoille sormille. 

Kun kökkii päivät kotona, eikä siivouskaan houkuttele, niin täytyy tehdä jotain mukavampaa. Niinpä taas tein kääretortun. Nyt täytteenä mansikkahilloa ja tavallista kermavaahtoa. Pötkylän päätypalat söin iltapäiväkahvin kanssa. Loppu pitää pakastaa nopsaan ettei tule houkutusta syödä enempää. 


6 kommenttia:

 1. Sehän tässä päätä käännellen aatellessa onkin vika, että jotain tehdäkseni teen herkkuja. Ruokaa ja piiraita. Ja ne näkyy sitten vartalossa. Yksi omppupiirast tuossa taas on syötävänä. Pakkaseen turha laittaa kun onhan sieltä helppo ottaa. Tai sitten menee sieltä suoraan biojätteeseen kun unohtuvat.
  Sulla on iso laatikko ku niin usein siinne sukkia laitat varalle;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkkuja on kiva tehdä, mutta kun ei saisi syödä. :(
   Sukkia on yleensä 30-50 paria. Annan niitä sitten erilaisiin keräyksiin. Nyt on muutamat keräykset tauolla koronan takia. Jotkut keräykset on myös olleet kertatapauksia.
   Sukat on siitä mukavia tehdä kun ei tarvi paljon ajatella, raitojen täsmääminen riittää minulle.

   Poista
 2. Hienot sukat taas ja oli muutenkin kiva kuulla kuulumisiasi.
  Sukat ovat aivan parasta neulottavaa ja lisäksi niille löytyy kyllä käyttöä. Nyt urakalla kotoillessa on ihanaa neuloa juurikin sukkia :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Omppumato!
   Mikähän siinä on kun nyt olis rauhallista aikaa tehdä vaikka miten hienoja pitsi- ja kirjoneuleita, niin eipä ollenkaan huvita niitä tehdä. Yksinkertaisia sukkia vaan

   Poista
 3. En vieläkään ole päässyt neulomaan sukkia, koko ajan neulon huoveja ja rannelämmittimiä vaikka käsityömessutkin peruttiin ja meidän isot 1700-kuvun markkinatkin. Mutta eteen päin elävän mieli. Asun kahden eri sairaalapiirin välissä; toisessa on leviämisvaihe ja toisessa kiihtymisvaihe meneillään. Kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ranteenlämmittimiä alkaakin jo tarvita.
   Noita peruutuksia tulee yhtenään. Meidän diabetes-ryhmän kevään matka Kroatiaan peruttiin enkä tiedä, päästäänkö ensi keväänäkään vielä sinne.
   Tuo koronan kiihtyminen on kyllä huolestuttavaa, Olisin toivonut, että kohta voisi ruveta tapailemaan tuttuja.

   Poista