torstai 22. lokakuuta 2020

Sadetta odotellessa

 Eilen katsoin sadekarttoja ja arvelin, että tästä päivästä tulee kotipäivä. Niinpä aamusella (eilen) kävin kaupassa ostamassa vähän leipomistarvikkeita. Päätin testata munariisipasteijoiden tekoa. Niitä kun en muistaakseni ole koskaan tehnyt. Katsoin netistä ohjeita ja vähän soveltaen tein rahkavoitaikinan ja munariisitäytteen. Olipa yllättävän helppoa ja kivaa tehdä. Kuoritaikina kauliintui helposti eikä tarttunut käsiin, sisus pysyi sisällä, pasteijat ruskistuivat kauniisti. No, muoto on on vähän omintakeinen, mutta maku oli ihan hyvä. Osan söin eilen ja muutaman tänään, loput on pakastimessa. Näitä rupeankin harrastamaan useamminkin kun makeat alkaa vähän tökkimään. 

Tänään olen sitten löhöillyt sisällä ja maistellut muutaman pasteijan. Käsitöitä en ole saanut aikaiseksi tehdä, lukemistakin vain mainosten verran.

Kiitos, Kristiina nimpparikortista, kiitos ystävät viestittelyistä. 4 kommenttia:

 1. No just kivoja pasteijoita! Mä tein vielä puolukkapiiraan mutta oon kans ajatellu siirtyä suolaisiin leivonnaisiin. Lihapiirakka vois olla namskis.
  Mä tykkään postia lähettää silloin tällöin, vähän niinku ex tempore. Nyt oli hyvä syy mutta eihän sitä tarvi mitään syytä vaan aina voi muistaa kavereita kun siltä tuntuu. Tänään vein neulomani sukat Kiengille, ihan vaan ku oli hänen väristä lankaa jne.
  Hyvää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan liian harvoin tulee kirjoitettua kenellekään.

   Poista
 2. Myöhäiset nimipäiväonnittelut!
  Oi, oi, miten makoisia pasteijoita. Namskis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Omppumato. Kyllä maistuvat ja näitä tehdään kohta lisää.

   Poista