sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Kesä ja kukkasia

Minulla ei ole koskaan ennen santtu kukkinut, mutta nyt näköjään tuo yksi viime vuonna kaupasta ostettu on innostunut kukkimaan.Parvekkeella taas joulukaktus ja mikälie pääsiäiskaktus alkoivat puskemaan kukannuppuja kun kyöräsin ne parvekkeella.
Hortensia säilyi hyvin talven yli parvekkeella. Muutamana kylmimpänä päivänä pidin sitä parvekkeen oven välissä. Näyttää tulevan punertavat kukat. Millähän sitä kastelis, että sais kukat muuttumaan sinisiksi. Kuulemma hortensian kukat vaihtaa väriä kasteluveden happamuuden mukaan.Paprikat kasvavat hyvin, samoin Susin luona saamani mansikan taimi.


4 kommenttia:

 1. Mulla on jo yks mansikka, odottaa punertumista.
  Santun kukat oli ja meni, tuskin saan sitä kukkimaan.
  Jaa, miten olis jos Koffilta hevosenkakkaa hakisit hortensialle. Pionit ainakin tykkäs hevosvedestä (siis kakka laitettiin tynnyriin, vettä päälle ja sitt sillä kasteltiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevosenkakka olisikin varmaan hyvää lannoitetta. Pari päivää sitten puhuin puhelimessa pikkusiskoni kanssa ja hänellä oli aikomus mennä hakemaan "hirnakanmunia" kun jossain lähistöllä oli hevonen kulkenut.

   Poista
 2. Ihania kukkasia :). Varsinkin tuo kukkiva kaktus on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kukkiva kaktus on alkuperältään vuosikymmeniä vanha. Rapsin joskus oksia pois ja annan istukkaiksi. Joskus, kun kaktus alkaa olla lähes metrin leveä, otan itselle uuden alun ja annan vanhan pois.

   Poista