maanantai 13. kesäkuuta 2016

Helsinki-päivä

Pikkusen piti kaupungilla poiketa Helsinki-päivän tapahtumia katsomassa.

Kampintorilla oli joku nuorten pelailutapahtuma.Muistatteko vielä Lasipalatsin ison salavan ja sen kaatamisen. Tilalle laitettiin uusi taimi. Nyt se on jo aika hyvän kokoinen.Kansallismuseon pihalla oli iso kirpputori ja paljon väkeä.
"tanhukengät", koko 39,  maksoivat 20 euroa, mutta en ostanut. Munsalan kansallispuvun hameen hinta oli 80 euroa, mutta ostamatta jäi, kun liiviosan vuori oli homepilkkuja täynnä ja koko puku haisi vahvasti homeelle. Epäilen, että homeen hajua ei saa millään poiskaan.8 kommenttia:

 1. Oot ollu paljo aikasemmin ku mä, mitään noin kivaa edullista ei enää ollu. Homeen hajun saattaa, ja pitäisi, saada pois etikalla.
  Salavasta mä olin huolissani kun tuo työmaa tuli viereen, mutta duunarit vakuutti, että puu ei kärsi vaikk vieressä myllätään. Jos ei kaiveta mitään niin ehkä se tuossa hengissä selviäää.
  Se kaatunut runko on osittain Vuosaaren mäellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen muutamaan vaatteeseen kokeillut, etikkaa, soodaa ja piimää. Viimeksi 50 vuotta vanhaan marimekkoon, mutta vähän huonolla tuloksella. Villan kanssa voi olla eri juttu.

   Poista
 2. Kiva päivä sulla ollut. Mun käsittääkseni hometta ei saa kyllä tekstiileistä millään pois. Ainoa keino päästä eroon on polttaa vaate :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En uskaltanut siksi ostaa kun epäilin sitä hometta.
   pitäis joskus johonkin huonoon kankaaseen testata kaikki mahdolliset keinot.

   Poista
  2. Onhan se rakennuksissakin sama juttu, jos talossa on hometta, niin ei sitä saa millään muulla keinolla pois kuin purkamalla kaiken missä vähänkin hometta on. Jos tuo homeisen vaatteen kotiin, niin saattaahan se home levitä muihinkin vaatteisiin, en tiedä varmaksi mutta kyllähän homekasvusto on sellaista yleensä, että tuppaa leviämään. Mulla oli kerran "majassa" ulkona lakanoita ja kyllä äiti oli vihainen kun niihin oli tullut kosteudesta homepilkkuja :O Lakanoita ei saanut enää millään pois homepilkuista ja sinne menivät hyvät lakanat. Muistan sen vieläkin kun äiti ei ollut koskaan suuttunut niin paljon ikinä mistään...

   Poista
  3. Miksiköhän kuitenkaan ennen aitassa olleet vaatteet ei homehtuneet. Niitähän oli orsilla ja kirstuissa.
   Meillä kotikotona oli vaatteita myös vintillä ja kylmässä eteiskomerossa eikä ne koskaan haisseet homeelle. Onkohan nykyajan rakennustarvikkeet jotenkin homeen suosijoita.

   Poista
  4. Jaa-a, paha mennä sanomaan. Josko johtuisi kankaista, en tiedä. Tai sitten tuuletus pelasi niin ettei kosteus jäänyt sisälle aittaan tms. Nykyäänhän paljolti rakennetaan liian tiiviisti ja käytetään paljon muovia rakennuksissa, joka ei hengitä.

   Poista
  5. Tuuletus varmaan on yksi syy. Kovin harvat oli aitan ja porstuan seinät.

   Poista