lauantai 26. joulukuuta 2015

Kuusen alta

Joulu tuli ja meni, ihan mukavasti. Lapset poikkesivat kahvittelemassa.  Minulla oli iäkäs jouluvieras yökylässä. Syötiin kinkkua ja laatikoita, luettiin vanhoja dekkareita ja loikoiltiin muuten vaan. Riisipuuro tosin oli vieraan mielestä vääränlaisesta maidosta ja puurolautanenkin oli "kamala" kun oli vääränmallinen. Lisäksi yksi yli vuoden vanha viikkolehti oli muka ollut piilossa ja hän olisi halunnut lukea sitä, mutta huomasi lehden vasta pois lähtiessä. Muutakin pikkuvikaa palveluissani oli joten pitääpä miettiä tarkemmin tulevaisuudessa ketä kutsuu. Sain sentään tuliaisia: pari vuotta sitten vanhentuneita kurpitsansiemeniä. Vieras vielä soitti jälkeenpäin kun en ollut kertonut raitiovaunujen aikatauluja, vaikka hän kulki taksilla.

Pukkikin oli jättänyt parit paketit kuusen alle. Ihana pussukka vaikka käsityötarvikkeita varten, suklaarasia, koirakalenteri, kukkakori ja vedenkeitin (ihan itse pukin apuna hankittu). Sain myös yövieraalta ison rasian lakkoja ja rasian kurpitsansiemeniä, jotka olivat tosin vanhentuneet jo pari vuotta sitten.  :(

Pari päivää sitten oli lounaistaivaalla hieno iltarusko.


8 kommenttia:

 1. Oooo miten hieno ja kaunis taivas. Vaikk ruskotaivasta aika usein näkee niin on ne vaan aina erilaisia ja erilailla kauniita, eikä niihin kyllästy.
  Komea on sun kuusikin ja kiltti oot ollu. Mäkin oon ollu kiltti, oli monta lahjaa säkissä.
  Jahas, että pilkuviilaaja on ollut kylässä ja vielä vanhat siemenet lahjoitti, heh heh. Noh, elämä on ja vanhat on joskus tuollaisia ku ei enää "kaikki kynät oo teräviä" niinku nuoriso sanoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain vaiheessa sanoinkin vieraalle, että kirjoitan blogiin, että "vanha hävytön nainen" kävi kylässä. Tosin silloin keskusteltiin hänen tutuistaan, heh, heh.

   Poista
 2. Huomasin tuosta blogilistastasi, että Anneli on taas muutaman postauksen kirjoittanut. Sama meininki näyttää olevan. Facebookkiaanhan en oo nähny ku en sillä oo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ole Annelin fasekaveri enkä näe kaikkia juttuja, vain nuo muutamat, mitkä on julkisia.

   Poista
 3. Kun ei tykkää niin ei tykkää, jännä että sitä kiukutteluminää ei voi jättää kotiin kun kutsuille menee. Hyvät lahjukset olet saanut (paitsi ne kurpitsansiemenet).
  Ja todellakin on upea tuo iltataivas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut, että toisista tulee vanhemmiten kovin kärkkäitä sanomaan "suoraan", joskus ilkeästikin. Siinä vaan sitten ystävät harvenevat.

   Poista
  2. Kivoja lahjoja olet saanut ja ihana tuo iltarusko :).
   Kiukuttelevat vieraat ovat tosi ikäviä ja vievät omankin fiiliksen huonoksi pitkäksi aikaa.

   Poista
  3. Kiitos, Omppumato.
   Minusta kiukuttelupäivät on muulloin kuin jouluaattona ja jouluaamuna.

   Poista