torstai 3. joulukuuta 2015

Joulukuun alkua

En sitten malttanut odottaa jouluun asti vaan piti tänään ostaa pikkukinkku ja paistaa se. Olipa tällä kertaa hyvä kinkku, sopivasti rasvaa ruispalan kastamista varten. Lämpimänä hiukan liian suolainen, mutta jäähtyessähän suolaisuuden tuntu vähenee.

 
 
Kävin aamulla silmänpohjakuvauksissa ja palatessa kuljin Malmin asemalle ylikulkusillan (vai mikä lie) kautta. Käsityöihmisiä oli pitkin seinustoja ja ostinkin yhden kortin ja pienen kranssin.
 Sillan seinustoilla kauppaavistahan oli joskus pientä nahinaa ja nyt se taitaa olla maksullista. Ei ollut kovin monta myyjää, mutta tavarat oli levitelty koko reunustan pituudelta, molemmin puolin kulkuväylää. Myyjä, jolta ostin näytti pitävän tavaroitaan molemmin puolin aika laajalla alueella.

 
 
Eilen illalla oli aika hieno iltarusko ja ehdin muutaman kuvan ottaa.

 
 
 
Purkutyöt kulmilla jatkuvat. Nyt on enää pieni osa rakennusta jäljellä.

 
 
Pari päivää sitten näytti vielä tältä. Vettä suihkutetaan estämään pölyn leviämistä ympäristöön.
 
 
 
 
Eilen ratikkaa odotellessa näin kun pakettiauto pesi tuulilasiaan pissispojan suihkussa. Ehdin ottaa kuvan vasta kun pakettiauto oli kääntynyt pesettämään takalasiaan. Aikas kätevää. Täytyykin neuvoa muillekin.


Pelargonia vielä kukkii, vaikka on jo joulukuu. Nyt otin ne jo sisälle ja kohta raksin niistä kukat ja latvat ja pistän ne talvilevolle pariksi kuukaudeksi. Joulukaktus aloittelee kukintaa ja kohta amarylliskin availee nuppujaan. Amarylliksen sain isosiskolta viime sunnuntaina.

8 kommenttia:

 1. Kinkusta tarvii keskustella sitt vaiks maanantaina. Kun saiskin tuollaisen hyvän, rasvainen sen olla pitää.
  Kaunis taivat, sun tarvii sitä nyt ihailla aina ku mahdollista, ehkä et sit näe kun tulee taloja eteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisen kinkun voisin ostaa sit jouluksi kans. Sopivan pieni. Saa nähdä, onko niitä enää viikon kuluttua. Malmin Prismasta ostin.
   Juu, kyllä ihailen joka päivä, jos on vähänkään valoisaa.

   Poista
 2. Kaunis on ollut taivas.
  Hyvä idea pesettää auton ikkunat ja vaikka koko auto noin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollkaisia auton "pikapesupaikkoja" sais olla useampikin, mutta ei kai ole ihan laillista kun ei ole bensan/öljyn -erotuskaivoa. Voi bensaroiskeet ja öljyt olla haitaksi sitten viemärissä.

   Poista
 3. Kinkkua täälläkin syödään viikonloppuna. Eipä mene pissipojan roiskuttelut hukkaan kun pääsee autonikkunoita huuhtelemaan.

  VastaaPoista
 4. Voi nam,sulla on jo kinkku! Ihania tuollaise käsitöiden myyntipisteet. Kiva katsella,vaikka ei ostaiskaan. No,meilläpäin ei ole tuollaista ikkunapesuria:D Kuinka sulla ainavain pelargonia kukkii ja mun jolukaktuksessa ei ole nupun nuppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaktukset on aika oikukkaita joskus. Mulla tuo yksi kukkii, toiset kaksi ei kuki.

   Poista