tiistai 8. syyskuuta 2015

Väärän malliset jalat

Olin jo alkukesällä ihaillut Snurressa kivoja mallisukkia ja ihanan väristä lankaa. Aikani mietittyä kävin lankaa ostamassa ja rupesin tekemään sukkia. No, en tietysti ulkomuistista osannut mallinmukaisia sukkia sitten tehdäkään, vaan piti käydä kaupassa tarkistamassa malli ja sainkin sitten pariksi päiväksi lainaan kirjan, jossa malli oli. Kun sain sukan noin puoleen väliin terää, niin huomasin, että kantapäähän jää ylimääräistä löysää ryppyä. Kyseisen ongelman olen huomannut ennenkin. Mun kantapää on jotenkin pienempi kuin mallijalkojen, joten kantalapunkin pitää olla lyhyempi.

Tarkistaakseni sukantekeleeni menin taas Snurreen ja vertailussa oli sukkani kyllä ihan mallin mukainen kooltaan. Niinpä ostin ohuemmat puikot ja puran sukan ainakin kantalappuun asti ja teen hiukan sovellettuna uudelleen. Toivottavasti sitten onnistuu minun jalkaan sopivaksi.

Langan väri on ylimmässä kuvassa oikeampi.

Edit: laitoin vielä kaksi kuva, joista näkyy paremmin kantapään rakenne. 

 

 

 
 

7 kommenttia:

 1. sain lahjaksi villasukat, jossa kantapäässä oli liikaa pituutta ja se tuntuu ja vaikuttaa ikävältä käytössä! Eikö just tuo lisäjuttu, missä sun sormet ovat, voi jättää pois? (kysyy sukkia e-neulova)

  VastaaPoista
 2. siis ei e-neulova vaan EI-neulova

  VastaaPoista
 3. Laitoin pari lisäkuvaa selvennykseksi kantapäästä. Tuo "lisäjuttu" on siis kantapään pohja ja kantapään lyhentämiseksi se pitää ensin purkaa ja sitten vielä pari kerrosta kantalappua ja sitten tehdä tuo kolmiokavennus uudelleen. Kun kantalappua lyhentää, niin sukan teräosa kapenee vastaavasti, mutta se ei liene ongelma, koska sukka tuntuu vähän väljältä. Jos en sitten pura koko sukkaa ja tee uudelleen ohuemmilla puikoilla. Varsikin voisi olla ehkä hiukan napakampi. Mietintää, mietintää...

  VastaaPoista
 4. Ensinnäkin upean väriset langat näkyy ykköskuvassa ja tuo kantapään rakenne näyttää mielestäni tosi hauskalta, mutta kieltämättä hiukan pitkältä. Kyllä sulla riittää mielenkiintoa opetella tuollaisia uusia malleja ja rakenteita sukkiin, tosi kiva nähdä sitten jotain ihan muuta kuin ihan perussukat.

  T: merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantapää on mulla aina ennen ollut ihan tavallinen, mutta kun näin tuon mallisukan, niin ihastuin ja pitkän mietinnän jälkeen rupesin sitten sitä tekemään. Toivottavasti sukat on sitten valmiina mukavat.

   Poista
 5. Ihanan väristä lankaa ja kantapää on kaikesta huolimatta hieno!

  VastaaPoista