maanantai 8. syyskuuta 2014

Syksyn satoa

Aiemmin töpeksin ja jäin ilmoittautumatta Sukkasatoon, mikä vähän harmittaa. Toki sukkia voi tehdä ihan muuten vaan, ettei se maata kaada.
Sensijaan serkkutyttö (87v) kutsui minut syömään ja omenoita poimimaan. Olikin oikein mukavaa istuskella omenapuun alla ja välillä poimia omenoita maasta ja puusta. Parhaat omenat oli tietysti yläoksilla, jonne emme ylettyneet. Useamman kymmenen kiloa saimme poimittua. Minullekin tuli 9 kiloa (punnitsin äsken). Toisessa kassissa on maasta poimittuja, toisessa puusta poimittuja. Keräsin ne eri kassiin kun pudokkaat tahtoo pilaantua nopeasti, vaikka niissä ei päällepäin näykään kolhuja.
Nyt sitten pitää miettiä mitä noista omenoista tekee, piirakkaa vai hilloa. Osa tietysti tulee syötyä sellaisenaan.8 kommenttia:

 1. Minäkin sain tänään muutaman omenan ja maistui oikein hyvältä.
  Sinä saat nyt oikein herkutella ja saat hilloa myöhemminkin syötäväksi. Omenapiirakka on hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenapiirakkaa aionkin tehdä. Hilloakin teen, mutta osan annan kavereille myös.

   Poista
 2. Nyt kadehdin kun tuolla tavalla sait omenia, mä en ole saanut kuin yhtenä vuonna omenia täällä asuessani ja asunut vasta 17 vuotta ja ihmisten puutarhat ympärillä pursuavat omenia.

  T: Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monet on nihkeitä antamaan, laittavat mieluummin jätteisiin. Kuulin tänään, että eräs mummo oli toivonut ettei tulisi yhtään omenaa, koska pikkupojat ottavat kadulle roikkuvista oksista niitä.
   Aikoinaan anoppilassa oli monta omenapuuta, mutta meille ei sieltä omenia annettu kuin yhden kerran 30 vuoden aikana. Laittoivat kompostiin.

   Poista
 3. Ihania ihmisiä on olemassa! Täällä yksi rouva kantaa aina korissa tienviereen omenoita ja laittaa pussitkin valmiiksi, jokainen halukas saa ottaa niin paljon kuin haluaa, ilmaiseksi. Minullakin asuu tuossa naapurissa mies, joka kantaa jokaiseen virastoonkin omenoita syötäviksi henkilökunnille. harmi, kun suomessa on niin kummasti, ettei päiväkoteihin ymv saa niin vain viedä omenoiita!!!!! Toki ymmärrän, mutta jos ne omput tulisivat tutulta tuojalta, niin enpä usko, että myrkkyjä tarvisi pelätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika outoa tuo ettei päiväkoteihin saa viedä omenoita, vaikka olisi tuttu tuoja.
   täälläkin jotkut vie omenoita portinpieleen ja sitten on netissä myös Stadin omenapörssi, jossa ilmoitellaan annettavista ja halutuista omenista. Tuota Omenapörssiä on myös muuallakin.

   https://www.facebook.com/StadinOmenaporssi

   Poista
 4. Mä taidan lähteä johonkin omenavarkaisiin kun ei täällä tunnu muuten saavan edes yhtä omenaa keneltäkään.

  T: Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä kuitenkaan mene sellaisiin pihoihin, joissa on koira. Voisi olla seuraavana päivänä lehdissä uutisena "nainen yöllä omenavarkaissa, koira puri koipeen". :=)

   Poista