sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Puolukoita ja vähän muisteluksia

Käväisin Kokkolassa sisareni luona. Meillä on tapana muistella Estonian onnettomuutta koska olimme silloin Silja Europalla ja vietimme pelastustöiden ajan merellä. Pitkä aika on siitä kulunut, mutta vieläkään en voi kaikkia juttuja onnettomuudesta lukea.

Koskapa oli välillä satamatta ja sisareni ystävällinen naapuri lähti kyytimieheksi ja oppaaksi, niin vietimme muutaman tunnin puolukkametsässä. Saimme marjoja ihan mukavasti. En jaksanut kaikkea "omaa osuuttani" tuoda mukanani kun oli muutakin kantamusta.

Pihlajissa on nyt paljon marjoja ja houkutus on suuri tehdä pihlajanmarjahyytelöä. Saapa nähdä kumpi sanonta pitää paikkansa ensi talvena. Sekö että pihlaja ei kanna kahta taakkaa, paljon marjoja tai paljon lunta, vaiko se, että paljon marjoja tietää lumista talvea.


8 kommenttia:

 1. Nyt oon kade sun puolukkasadosta! Mä en tiedä joudunko tänä vuonna ostamaan torilta puolukkani kun haluan ehdottomasti keittää puolukkamehua ja juoda sitä sitten niin pitkään kun riittää, onhan mulla sentään muutama litra punaherukkamehua, josta keitin vähän liian makeaa.

  Pihlajista tuleekin hyvä hyytelö, nam! Kuinkahan päin todellakin tuon sanonnan kanssa käy.

  T: Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle puolukat on melkein ykkösmarja, lakkojen jälkeen. Ruispuolukkapuuro kermamaidon kanssa, nam nam.

   Poista
 2. Pihlajat onkin nyt kauniita ja marjoja on todella paljon. Ei ole vielä tilhiparvet vierailleet meidän pihalla.
  Sinulla riittääkin nyt puolukoita pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuolla Kokkolassakaan tilhit olleet vielä vierailleet.
   Saapa nähdä riittääkö puolukat jouluun asti.

   Poista
 3. Tee vaan pihlajamarjahyytelöä! Itse tein joskus ja osaan laitoin omenaa lisäksi. Käsityömessut Seinäjoella on nyt jo monena vuotena estänyt säilykkeiden tekoa, ei muka ehdi. Tee sinä!! Sieltä Hesasta tulisi messujuna! Jos ilmestyt Seinäjoelle 3-5.10, niin käyt kyllä Vilukissin osastolla.

  VastaaPoista
 4. Varmasti tulisin osastollesi, jos Seinäjoelle tulisin, mutta kun on nyt viikonlopuksi muuta ohjelmaa. Muutoinkin pitäisi Seinäjoella poiketa nuoruuden ystävää tapaamassa, mutta sekin on aina vaan jäänyt.

  VastaaPoista
 5. Mä tein pihlajanmarja-chutneyta. Hyvää tuli. Vaihteeks erilainen ruuankylkiäinen. Chiliä en laittanut.
  http://www.martat.fi/ruoka/reseptit/pihlajanmarjachutney/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan on herkullista tuo pihlajanmarja-chutney. Sopinee hyvin liharuuan seuraksi.

   Poista