perjantai 5. syyskuuta 2014

Diabetes- ja psorikurssi

Olin Espoossa muutaman päivän yhdistetyllä diabetes- ja psorikurssilla. Kyllä tuli tietoa ihan vyörymällä ja mielenkiintoisesti esitettynä. Vähän kuntosalia, vesijumppaa, ulkoilua ja kävelytestikin. Erilaisia rasvoja ja hoitovoiteita esiteltiin ja osasta saimme näytteitä kotiin kokeiltavaksikin. Toki hyvää ruokaakin oli tarjolla enemmän kuin jaksoi syödä. Pienessä ryhmässä (8 henkeä) sai myös henkilökohtaista opastusta. Kun ryhmäläiset olivat pirteitä ja sosiaalisia, niin myös monenlaista tarinaa ja kommellusta sai kuulla. Toinen osa kurssia on myöhemmin ensi vuoden puolella. Suuri kiitos Diabetes- ja Psoriasisliitolle. Oli hieno kokemus olla mukana.

6 kommenttia:

 1. Sinulla onkin ollut mukavaa, kun on oikeaa tietoa hauskassa muodossa niin mikäs sen parenpaa. Ja nythän on todettu, että vaikka olisi mikä sairaus niin kaikenlainen liikunta on hyväksi. Kun aina vaan jaksaisi (ja viitsisi). Kyllä minulla ainakin joskus se laiskuuskin vaivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikunta on tärkeää ja saimme hyviä ohjeita vähän vanhemmalle väelle, joka ei voi ihan kaikenlaista tsumbaa harrastaa.
   Yksi ohjaajista sanoi, että reiden paksuus ennustaa tulevia terveitä vuosia eli reisilihasten harjoittaminen kannattaa. Esim nouseminen tuolista ilman käsien apua auttaa ja pienet kyykistelyt myös.

   Poista
 2. Hienoa, että pääsit tuollaiselle kurssille ja jännää, että se oli vielä yhdistetty.

  Minä olin pari viikkoa sitten viikon uniapneakuntoutuksessa ja meillä on seuraavat kaksi jaksoa ensi vuoden puolella, tammikuussa ja elokuussa. Me ei saatu kyllä mitään nnäytteitä.

  T: Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletpa päässyt hyvälle kurssille. Toivottavasti siitä on hyötyä.

   Poista
 3. Näytteet ovat aina mukavia ;)
  Ikään kuin olisi tehokkaampi kurssi, kun saa jotain konkreettista evästä mukaan, vai mitä!
  Ja tuo liikunta: itse olen huomannut, että pelkkä kävelykin parantaa. Mustikkametsässä selkäni ei väsynyt ollenkaan, kun aiemmin on alkanut jomotella.
  Nyt päätin aloittaa juoksuharjoitukset, aloittelijan ohjeita löytyy netistä. Mikä tahansa liikunta ja itsensä liikuttaminen auttaa niin moneen: myös mielialaan, huimasti!
  Hyvää mieltä, hyvää syksyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näytteet on siitä hyviä, että pääsee testaamaan sopivuutta itselle ilman, että tarvitsee ostaa isoa tuubia.
   Kaikki liikunta on tosiaan hyväksi.
   Hyvää syksyä sinullekin!

   Poista