tiistai 5. elokuuta 2014

Tennispallo poskessa

Kävin hammaslääkärissä ja pienen operaation jälkeen sain reseptin käteen ja ohjeet jälkihoitoon. Kylämkalle poskelle, ei ruokaa eikä juomaa kunnes puudutus häviää. No, nyt on kohta kolme tuntia kulunut ja vielä on kieli vähän puuduksissa, mutta piti jo hiukan syödä suklaavanukasta kun nälkä kurnii. Syöminen ja etenkin juominen on kiellettyä siksi, että juoma voi vahingossa mennä henkitorveen kun puudutetussa kurkussa ei tunto toimi kunnolla.  Kun käsityötkin maistuisi, niin piti kylmäkalle sitoa huivin avulla posken kulmalle. Tässä nyt odottelen, että alkaako särkeä, vai meneekö helpommalla ohi.

Pieni ikävä tieto oli, että hampaan juurihoidossa joskus vuosia/vuosikymmeniä sitten oli pieni metallipiikki mennyt leukaluuhun asti ja katkennut sinne. Hammaslääkäri ei saanut sitä ronkittua pois, koska se oli syvemmällä kuin hampaan juuri. Toivottavasti ei aiheuta ongelmia myöhemmin.2 kommenttia:

 1. Auts, ei kuulosta lainkaan mukavalta tuo metallipiikki. Voisi sanoa, että kaikenlaisia tunareita ne hammaslääkäreiksi päästävätkin.

  Hienon keksinnön olet tehnyt kylmäkallesta ja huivista; pysyy ainakin paikallaan.

  Toivottavasti puutumus helpotti ja pääsit syömään ja juomaan, ettei tule pahaa nestehukkaan ja ravinnon niukkuudesta johtuvaa heikotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On eräs toinenkin hammaslääkäri tunaroinut ja porannut hampaanjuuren sivuun reiän, josta alkoi tulehdus. Sekin hammas jouduttiin poistamaan.
   Puutumus on mennyt, mutta pikkusen jomottelee ja olen ottanut särkylääkettä. Viili ja suklaavanukas menettelee ja kokeilin korppuakin liotella haaleassa kahvissa.

   Poista