keskiviikko 6. elokuuta 2014

Lisää ruokaa, tahtoo Mauno

Laitoin aamulla vähän pienemmän salaattiannoksen. Ruuan jälkeen Mauno meni lämpölampun alle köllöttelemään, mutta tuli kohta katsomaan, olisiko lautaselle tullut lisää ruokaa. Päätä kohotellen ja kurkotellen ja sisälle katsoen Mauno koitti viestittää, että sapuskaa tarvittais lisää. No, minä hellämielisenä tietysti annoin lisää syötävää, vaikka oikeastaan olisi pidettävä joku paastopäiväkin välillä. Eilen Mauno jo etsi viileää paikkaa ja kaivautui sanomalehtien alle varjoon. Minä vähän ripottelin vettä paperin päälle, että hiukan viilenis, kun lämpötila hipoi 40 astetta. Jos tänään on yhtä kuumaa, niin otan iltapäiväksi Maunon kylppäriin, jos siellä on hiukan viileämpää.

8 kommenttia:

 1. Nyt on jo liian lämmintä monelle eläimellekin, vaikka olisi sellaisiakin, jotka tykkää lämpimistä oloista. Ja nyt pitäisi vaan tämä lämmin jatkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin koirat kärsii nyt helteestä. Pikkuelukoille saa kyllä viileää järjestettyä helpommin. Maunokin oli iltapäivällä kylppärissä. Olin kastellut lattiaa kylmällä vedellä, niin oli laatat viileitä.
   Tänään kuulin jonku variksen rääkyvän lähellä ja nyt ei sitten voi pitää parvekelaseja auki kokonaan, ettei varis osu kiusaamaan Maunoa.

   Poista
 2. Nää helteet on sekä eläimille että ihmisille ihan tolkuttoman järkyttäviä, en todellakaan ole nauttinut tästä kesästä kesäkuun jälkeen (mulle ne lämpötilat oli paljon sopivampia). Onhan tuo elimistö tottunut sen verran, että 10 astetta kun lämpötila putoaa niin monelle on jo aivan liian kylmää vaikka se on sitten sitä normaali kesälämpötilaa.

  Onneksi sulta löytyi Maunolle helpotusta helteeseen, ettei tarvinnut "keittää" ressukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläimiä ja pikkuvauvoja käy välillä sääliksi kun eivät osaa kertoa, jos on tukala olo.

   Poista
  2. Entäpäs noita masuasukkeja, joiden äidit löhöää auringossa? Siis aivan hirveää.

   Poista
  3. Tosin masuasukeilla on lämpötila 37 astetta koko ajan, mutta jos siitä menee kovin yli, niin varmaan on hankalaa.

   Poista
 3. Käytiin tänään mökillä ja kerättiin siellä vähän viinimarjoja ja karviaisia ja nyt on naama aurinkoihottuman vallassa ja on noi vissiin käsivarretkin saaneet hiukan aurinkoa kun vähän kihelmöi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiä se aurinko ottaa näin elokuussakin.

   Poista