maanantai 24. huhtikuuta 2023

Kevättä ilmassa

 Vappu lähestyy ja ilmatkin ovat olleet kovin kesäiset viime päivinä. 

Laitoin pienen satsin simaa tulemaan. Toivottavasti onnistuu ja löydän kaupasta hyviä tippaleipiä kaveriksi. En ole koskaan itse tehnyt tippaleipiä enkä munkkeja. Nykyiset kauppojen munkit paistetaan jotenkin kummasti kun niissä on vaalea raita sivussa. Eikä makukaan ole yhtä hyvä kuin mitä muistan nuoruudesta. Vuosia sitten Maunulan Majalla kahvilan pitäjä paistoi itse munkkirinkilät, mitkä oli tosi hyviä ja ihan niiden takia sinne usein poikkesinkin. Samoin vuosikymmeniä sitten Pirkkolan uimahallin kahviossa sai vastapaistettuja munkkirinkilöitä ja usein juoksulenkki päättyikin kahvilaan kun ulkona levisi herkullinen tuoksu. 

Päivällä rupesi tekemään mieli täytettyjä paprikoita ja ostin sitten yhden ison paprikan, jonka halkaisin ja täytin jauhelihaseoksella, päälle juustoraastetta. 

Paprikan kanssa kaupan kassalla sattui jännästi. Kassa nyppäs hintalapun paprikasta ja pisti sen kassapöydän reunan alle. Tuli mieleen muinoinen kerta kun eräs kassa pyysi vieraaseen kuittiin minulta allekirjoitusta, että hän saa virhekuittina summan sitten johonkin täsmäämään. 
5 kommenttia:

 1. KristiinaS kirjoittaa: Nam. Herkkupaprikaa. En ole naismuistiin noita tehnyt, pitäiskös nyt ryhtyä toimeen. Simakin olis hyvää mutta jätän tekemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on mukava tehdä muistista vanhoja ruokia.

   Poista
 2. Se totta että ei nuo kaupan munkit maistu sille mitä "kotitekoiset", oli ne sitten jonkun pikku kahvilan tai omin kätösin tehtyjä, ne herkulliset munkit. Kymmeniä vuosia siitä on kulunut kun munkkeja paistoin, en simaakaan viitsi tehdä. Ehkä mummun kotikoki tuo tullessaan kun tulee yökylään.
  Lämmintä kevään aikaa sinulle Anitta!

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Sirppis, mukavaa kevättä sinullekin!

  VastaaPoista