sunnuntai 2. huhtikuuta 2023

Gluteeniton marjapiirakka

 Sain viikolla neuletapaamisessa erikoisherkullista gluteenitonta marjapiirakkaa ja sitä nyt kokeilin itsekin tehdä. Ohje on Fazerin gluteenittoman jauhopussin takana ja tarkkaan yritin ohjetta noudattaa. Vähän tuli kuivempaa, mutta vika lienee siinä, että pidin himpun kauemmin uunissa kuin mitä ohjeessa luki. Halusin vähän tummaa pintaan ja 200 asteessa meinasi jäädä vallan valkoiseksi, niin nostin lämpöä hetkeksi 220 asteeseen. Pitää seuraavalla kerralla laittaa heti alkuun 220 astetta ja pitää uunissa vain ohjeen mukainen 30 minuuttia. Kyllähän aina uuni ja vuoan kokokin vaikuttaa, leipurista puhumattakaan. Maku kyllä on hyvä, joten voinpa tehdä toisenkin kerran. 



4 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta, ja varmasti maistuikin. Mulla on nyt leipomiset jääneet vaikka vielä olis pakkasessa raparperia. Muttku en osaa pientä leipoa ja normikokoisen syömisessä on aika urakka. KS

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän sama mulla. Tykkään leipoa, mutta syömistä tulee sitten liikaa. Usein olen vienyt Kampin käsityöporukalle ettei itse tarvi syödä määräänsä enempää.

      Poista
  2. Nam, mitkä herkut!
    Ihanaa ja rauhallista pääsiäistä!

    VastaaPoista