lauantai 15. lokakuuta 2022

Kylillä ja Tallinnassa

 Soilikit kukkii oikein mukavasti vielä. Nuo kaksi pienempää on vain kertakäyttömukissa, mutta hyvin näköjään pärjäävät isommalle. 

Kaupungilla käydessä huomasin Narinkkatorilla kojuja ja kurkkasin sinne. Jotain ruokamyyntiä ja kukkia oli tarjolla, mutta minua ei nyt inspiroinut ostaminen. 

Diabetes-yhdistys tekin päiväreissun Tallinnaan. Minulla oli kaverina serkkutyttö ja tietysti ryhmässä oli paljon muita tuttuja. Mennessä oli matkan aikana yhteistä ohjelmaa ja salaatti buffetti ja hedelmätarjottimet koko menomatkan ajan. Tullessa oli sitten illallinen kaiken maailman syömisineen. Ei jaksanut kaikkea edes maistaa. Tallinnassa oli vapaata liikkumista ja serkkuni + yhden tuttavan kanssa kävimme kauppakeskus Nautican apteekissa kun Sadamarketissa ei apteekkia ollut. Kivaa kahvipaikkaa etsimme, mutta sataman läheltä emme löytäneet. Nauticasta osasimme tulla satamaan oikopolkua siltaa pitkin. Kahvittelimme sitten satamarakennuksessa R-kioskin kahveilla ja pullilla. Sää kyllä suosi meitä. Merellä oli melko tyyntä eikä maissakaan tuullut eikä satanut. Lämmintäkin oli juuri sopivasti ettei palellut, mutta ei hiostanutkaan. Laivalla ei ollut tungosta, eikä kaljaporukoitakaan, mitä nyt yksi örveltäjä pisutteli hyttikäytävällä ovenpieleen kun ei ollut ehtinyt saada oveaan auki. Kiitos ystävät mukavasta ja iloisesta seurasta. Mennään pian uudestaan, Tallinnaan tai jonnekin muualle. 
2 kommenttia:

 1. Kiva reissu sulla ollut. Tuo silta on niiiiin hyvä, lyhentää kävelyä huomattavasti. Siellä Nauticassa olis ollu kahviloita mutta ei siis vielä siinä vaiheessa kahvihammasta kolottanut.
  Nuo kojut olil se Kansainvälinen suur- tai ruokamarkkinat, joka kiersi Suomea koko kesän. Nyt oli vaan todella pieni eikä niiden mainosta ollut netissä ku yritin etsiä aiemmin. Luulin siis ettei ne tulekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauticasta ei löydetty sellaista kahvilaa, jossa ois ollut pullavalikoimaa. Yhdessä oli muutama kuivahtaneen leivoksen näköinen. Etsittiin sekä yläkerrasta että alakerrasta.

   Poista