torstai 13. tammikuuta 2022

Vuoden ensimmäiset neulomukset

 Olen kovasti tykännyt aikaisemmin tekemästäni myssystä ja kun nyt oli vielä samaa lankaa jäljellä, niin tein toisen melkein samanlaisen, pienemmillä puikoilla ja pari silmukkaa vähemmällä. Punaista tuli vähän enemmän kun yksiväristä oli vähemmän, mutta eipä tuo näytä liian kirjavalta. En myöskään pätkinyt kirjavaa lankaa, vaan raidat tuli miten sattuivat. Lamana Cusco lankaa kului 74 grammaa, puikot 3ja 3,5 bambut, silmukoita 96. Vielä jäi kirjavaa lankaa ehkä yhden myssyn verran. 

Pikkusukat tein parista vanhasta Nallelangan nöttösestä. Vuorottelin kirjavaa ja yksiväristä lankaa. Noita pikkunöttösiä tahtoo kerääntyä isompien töiden jäminä. Tähän meni lankaa 22 grammaa. 

Iso harmitus taas koronan takia kun kaikki palvelukeskukset suljettiin helmikuun loppuun asti. Olisi kyllä aihetta käydä jo  vaatekaupoissakin, mutta arveluttaa lähteä minnekään. Onneksi kotona voi olla vanhoissa rönttävaatteissa kun ei yllätysvieraitakaan ole odotettavissa. 

Muita harmittavia asioita on myös. Pesukone ei linkoa, joten vaatteet pitää käsin vääntää kuivemmiksi, mikrosta rikkoutui ajastimen väännin, keittiön työpisteen valaisin ei toimi ja on malliltaan sellainen, että sitä ei taida voida itse vaihtaa kun on silikonilla tiivistetty seinään kiinni. Valaisimen loisteputkea ei siis saa erikseen irti. En ole myöskään nettikaupoista löytänyt samanlaista. Printterikin ruttasi palasen paperia sisuksiinsa ja en saa sitä millään pois. 4 kommenttia:

 1. Onpa harmeja kerrakseen. Valaisin: liikkuuko se sivusuunnassa, siis se lamppuosa? Jotkut tuollaiset lähtee irti sivuttain, niinku jousta työntäis littaan ja sitten se vaan tulee ulos. Vähän niinku paristot. Noh, ei voi tietää mikä systeemi tuossa on.
  Sekin tuli mieleeni tuosta palvelutalon sulkemisesta, että siinähän meni taas monella se ruokailuseurakin. Kirjoitin asiasta mielipiteen lehteen, saa sitt nähdä julkaistaanko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuossa valaisimessa liiku mikään. Tuo valkoinen "putkiosa" ei ole edes pyöreä. Taitaa olla joku "etelänaapurin" malli.
   Just se ruokala olis saanut ainakin olla auki kun kerran yleiset ravintolatkin on.

   Poista
 2. Jopas on sähkömies tempun tehnyt lampulle ja muitakin harmeja ihan tarpeeksi. Huoltomies saattais tietää ongelmaan ratkaisun joka luultavasti uuden lampun osto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmikseni ei isännöitsijätoimistosta/huoltomiehistä ollut apua eikä valaisimesta löydy esitteitäkään. Varmaan joku outo ulkomaalainen malli, johon ei Suomesta saa loisteputkia. Täytyy vähän odotella, jos talossa jollain muulla tulee sama ongelma esille.

   Poista