torstai 7. lokakuuta 2021

Orkidean arvoitus

 Viime joulusta maaliskuulle asti kukkineen orkidean kukkavana on pysynyt vihreänä. Olen antanut sen olla vaan, koska olen lukenut, että vanhaan kukkavanaan voi tulla uusia kukkia tai poikanen eli keiki. Nyt näyttääkin siltä, että ainakin yhteen kohtaan on tulossa kukkaoksa. Kovin nopeaan se kasvaakin kun aamulla oli vain pieni nysty ja nyt puoli senttiä. Ilmajuuriakin on orkidea kasvattanut ihan kiitettävästi. 

Soilikki kukkii edelleen, mutta gloksinia on alkanut kuivua. Sehän kuivuukin talveksi kun on mukulakasvi. 

Minitomaatti on lopettanut kukinnan, mutta tomaatit punertuu mukavasti. 

Vauvojen pikkusukkia olen tehnyt muutaman parin lisää ja vienyt ne Triplan Fokukseen. 

10 kommenttia:

 1. Mulla tuli kukkia vanhaan vanaan joka oli siis pysynyt vihreänä. Vähän se kuivatti yläpäästä, sitten kuivuminen pysähtyi, kasvatti siitä kohdasta uuden ns. haaran johon sitten niitä kukkia alkoi tulemaan. Nyt kun kesällä ne kukat kuihtuivat niin tämä koo kukkavanakin kuivui pois.
  Nyt se tekee ilmajuuria kovalla vauhdilla. On siis oikein eläväinen kasvi ja onhan se tuolleen vihreänäkin ihan kiva. Ja saa jänskättää milloin taas kukkii. VUosia sitten tämä teki keikin joka muistaakseni kukkikin kerran mutta nyt on ollut hissukseen monta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orkidea voi yllättää. Mulla yleensä kukkii keväällä ja syksyllä.
   Otitko sen keikin erilleen vai kukkiko emokasvissa ollessaan.

   Poista
  2. Otin erilleen ja istutin muoviruukkuun jonka leikkasin 1.5 litran limsapullon pohjasta! Ja siinä se sitten kukkansa teki, etsin kuvaa mutta taitaa olla hävinnyt siinä Vuodatuksenn suureessa katastrofissa. Hyvin toimi monta vuotta mutt kesällä laitoin uuteen ruukkuun, muovinen sekin. Luin jostain, että ne lasiruukut, joita orkideoille myydään, eivät olekaan hyviä koska ruukussa olevat juuret eivät saa ilmaa lasin läpi. Ehkä tämä on taas jotain taikuutta.

   Poista
  3. Mulla onkin muovinen, läpinäkyvä ruukku. Näkyy hyvin kun juuret kuivahtaa välillä.

   Poista
 2. Suloista sukka- ja kukkasatoa sinulla :).

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuo sinun orkideasi alkaa vielä kukkimaan. Mun äidillä oi aina gloksiniaa. Varmaan maukkaita nuo tomaatit.Ihan erilaisia kuin kaupoissa. Niin somia vauvan sukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Intsu.
   Kukkien kasvua on kiva seurata, vaikka aina ei onnistuisikaan.

   Poista
 4. Mä leikkasin tyhmyyttäni orkideasta kukkavanan pois ... ei varmaan siis tule enää koskaan siitä mitään.Toki en ole oikein koskaan pärjännyt kukkivien kukkien kanssa, viherkasvien kanssa vain. Kerran kaktus kukki parvekkeella, olin unohtanut sen sinne. Ihania pikkusukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat tuntuu kukkivan paremmin, jos ne unohtaa vähäksi aikaa. Minä usein kastelen niitä liikaa.

   Poista