maanantai 19. heinäkuuta 2021

Igorin kana

 Piiitkän hellejakson jälkeen oli tänään viileämpi aamu ja heti piti saada jotain lämmintä ruokaa. Silmiin sattui Peggyn pienen punaisen keittiön Igorin kanan ohje, jossa oli smetanaa ja paljon. Yleensä olen smetanaa käyttänyt vain teelusikoittain mausteena. Ohje oli kyllä kaikkiaan isolle määrälle, 800 grammaa kanaa. Mullehan se riittäisi yli 10 annokseen. Kävin kaupassa ostelemassa aineksia, mutta noin puolelle ohjeen määrästä. Lopulta kanaa laitoin vain noin 300 grammaa eli kolme filettä, mutta töpeksin tomaattipyreen kanssa ja laitoin koko 70g purkin. Smetanaa laitoin vain yhden 120 gramman purkillisen, vaikka olin ostanut kaksi purkkia. Mielestäni tuli kyllä hyvää, vaikka tomaattipyree maistui hiukan liikaa. Maustekurkkuakin laitoin, vaikka hiukan arvelutti sen sopiminen kanan kanssa, mutta se olikin oikein hyvä lisä. Ensi keralla laitakin sitä vähän enemmän. Keitin riisiä kaveriksi ja salaattia koristeeksi. Puolikas filettä  oli sopivasti, joten kanapaketin 5 fileestä olisi tullut minulle 10 annosta ja sitten varmaan ohjeen 800 grammaa olisi riittänyt "puolelle sukua". Voiskohan tätä pakastaa, niin voisi tehdä isomman satsin kerralla. 

Muutoin olen edelleen viettänyt hiljaiseloa. Muutaman tuttavan kanssa olen käynyt kävelemässä Malmin hautausmaalla, Hietaniemen hautausmaalla, Annalassa ja Jätkäsaaren alueella.

6 kommenttia:

 1. TUota reseptiä on kokeiltava, mä syön aika paljon kanaa. Saan ostettua sitä lähellä olevista marketeita lihatiskiltä just sen verran ku tarviin, valmispakkauksia en enää ostakaan.
  Kiva ku sulla on ollu edes vähän kävelyseuraa, mä oon ollu ihan yksin jo ties kuinka kauan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli aika ruokaisaa. Laitoin osan pakastimeen kun en halua syödä samaa monena päivänä.
   Kävelyseura on mukavaa kun kotona ei ole käynyt ketään toista vuoteen. Joskus menee päiväkausia, että en puhu sanaakaan kenenkään kanssa.
   Eilen kävin Hakaniemen torilla ja tapasin samalla käsityötuttuja siellä kahvilassa.
   Kyllä kaipaa Kampin tapaamisia. Onneksi siellä täällä alkaa jo porukoita kokoontua.

   Poista
 2. Minullakin menee kokeiluun tuo resepti. Kiva, kun kerroit siitä :).
  Mukavaa, että olet päässyt kävelemään helteiden helpotettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni viilennys on olut tosi helpottavaa.

   Poista
 3. Igorin kana on todella hyvää! Tulee tehtyä vain harvoin, miksi en tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli minulla eka kokeilu ja varmaan teen toisenkin kerran.

   Poista