sunnuntai 16. toukokuuta 2021

Ihanaa kesän alkua

 Vaikka Jätkäsaari on aika tuulinen ja kylmä keväällä, niin tulppaanit on komeasti kukassa kanavan lähellä. 

Puistoon on tuotu puille kastelupussit. Lehdet puissa on vasta hiirenkorvalla eikä juuri kukkiakaan näy. 

Kotona parvekkeella on kyllä tarpeeksi lämmintä, ulkona viileämpää. 

Yhtenä päivänä  ajattelin vähän hemmotella itseäni ja leivoin korvapuusteja. Ei olisi pitänyt, kun sokerit pomppas yli ylärajan ja siitä seurasi sitten muutaman päivän puolipaasto. Tilannetta ei paljon parantanut nakkikeitto koskenlaskijalla. 

Kotimaisia mansikoita odotellessa ostin taas hollantilaisia mansikoita. Nämä eivät olleet yhtä hyviä kuin aikaisemmalla kerralla ostetut. 

Jauhelihapihvejä olen tehnyt ja ihan lihapulliakin yritin pyöräytellä. Mikähän siinä on kun mielestäni ei tule yhtä hyviä kuin "ennenvanhaan". Onkohan liha vähärasvaisempaa kuin ennen. Lisäsin kyllä naudan jauhelihaan yli puoleksi sikanautaa, mutta vieläkin on jotenkin kuivia. Tosin olin unohtanut laittaa sipulia joukkoon, vaikka paistelin sipulirenkaita pakastukseen. No, nälkä on kyllä hyvä mauste. 

Kun koko talvi on mennyt kotona nysvätessä, niin eilenpä tapasin tuttavani lähipuistossa. Aikamme istuskeltuamme lähdimme etsimään auki olevaa kahvilaa, jossa olisi terassi. Eipä koko saareltamme löytynyt. Yksi entinen kahvila oli muuttunut ravintolaksi ja meidät palautettiin ovelta kadulle. Kävelimme sitten Länsilinkille Konttikahvilaan, jossa on uusi omistaja. Olikin tosi positiivinen kokemus, vaikka palvelussa meni aikaa. Pieni liperiläinen karjalanpiirakka pihlajanmarjahyytelön ja jonkin valkoisen maustevaahdon kanssa oli kyllä niin kielen vievä, että on pakko mennä lähitulevaisuudessa uudestaan. 

2 kommenttia:

  1. Kivalta kuulostaa sinun ulkoretkeilyt, kahvittelut ja kotona herkuttelutkin. Ihanaa alkavaa kesää sinullekin!

    VastaaPoista