tiistai 16. maaliskuuta 2021

Villasukkia ja pannukakkua

 Urakalla olen neulonut lankavarastoja tyhjemmäksi, mutta vain muutaman sukkaparin sain aikaan. Lankana näissä on Onlinen supersocke merino color 6-fach. Lankaa kului paria kohden 70-78 grammaa, silmukoita puikoilla 4x12 - 4x13 ja muutamissa teräosassa pari silmukkaa vähemmän, puikot 3,0 bambut. Sukkien koko noin 39-40 ja menevät nyt aluksi lahjalaatikkoon. 

Yritin tehdä pannukakkua, mutta meni hiukan pannukakuksi. Jotenkin jäi keskeltä puuromaiseksi, vaikka ruskistui hyvin sekä alta, että päältä. Kerran elämässä olen saanut pannukakun onnistumaan mieleisekseni, kerran jopa pullistui palloksi ja paistui kiinni uunin kattoon.  :(    Olisiko jollakulla hyvä takuuvarma pannukakun ohje. 

Koronarokote saatu eikä mitään tuntemuksia jälkeenpäin. 6 kommenttia:

 1. Voihan pannukakku! Mistäköhän seki on alkunsa saanu sanonta että menee/tuli pannukakku, ku joku menee ikäänkuin pilalle? Siitä on aikaa ku oon tehnyt, hyvää on aina ollut kuitenkin, ihan Otavan Ison keittokirjan oheella oon tehny, kuten monet monet muutkin keitokset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netissäkin on paljon ohjeita. Täyttyy kokeilla useamman kerran, jos löytyis itselle sopiva ohje.

   Poista
 2. Voi, miten kauniita sukkia. Ihanat värit ja tasaisesti neulottu.
  Pikkuisen väkisellä hymyilytti tuo palloksi paisunut pannukakku.
  Ohjetta ei ole minullakaan antaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Omppumato. Aika paljon neule tasoittuu kun kastelee sen kokonaan ja kuivaa vähän siloiteltuna.

   Poista
 3. Jo siellä taas myllätään spårayhteyksiä. Edellisiäkään ehtiny vielä sisäistämään. Noh, eihän tuota toistaseksi tarvii käyttää ku ei oo sinnepäin asiaa, ei laivalle eikä kahville;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Jätkäsaari laajenee kohti etelää. Vastahan täällä on puolet asukkaista. Kyllä tässä vanhan ihmisen pää sekoaa noista jatkuvista muutoksista. Tiedä vielä mihin sitä joutuu ja eksyy.

   Poista