lauantai 16. tammikuuta 2021

Vappua odotellessa

 Juu, heh,heh. Katselin kaupassa esikoita ja ruusuja ja meinasin ostaa ihan omaksi ilokseni. Enpä kuitenkaan ostanut kun en nähnyt ruusujen hintaa niin ostin sitruunoita. Yksi sitruuna piti ostamani ihan kalan kaveriksi, mutta irrallisena en niitä löytänyt, joten aikani mietittyäni ostin "koko pussin" eli 4 kipaletta. Yhden hengen kala-annoksen kanssa ei mene edes kokonaista sitruunaakaan ja olenkin pakastanut sitruunoita lohkoina ja todennut sen hyväksi. Ajattelin nyt pakastaa sekä lohkoina että viipaleina. Jos ei ennen vappua ole kaikki käytetty, niin teen lopuista vappusimaa. 

Ja mitäpä muuta kuuluu? Roskapussin vientiä muutaman päivän välein, kaupassa käyntiä muutaman päivän välein, ruuanlaittoa, kahvinkeittoa, tiskaamista, pyykkäämistä, telkkarin katselua ja netissä roikkumista. 

Tänään mittari ulkona näytti -14 astetta kun kävin kaupassa. Onneksi ei tuullut, niin ei tuntunut kylmältä. Paikoin oli lumi tallautunut kovaksi ja varmaan tulee liukkautta kunhan ilmat hiukan lämpenee. Meilläpäin on kyllä hyvin aurattu ja hiekotettu.

Pitkästä aikaa  tein eilen makaronilaatikkoa. Olen vähän vältellyt makaronia ja riisiä, mutta joskus pitää antaa periksi mieliteoille. Hm, puolet söin heti  lämpimänä ja sokerithan ei tykänneet hyvää. Ei muuten tämän päivän hillomunkistakaan. Huomenna on sitten katumuspäivä, ei mitään herkkuja. 

Niin, ja sitä vappua odotellessa: pysykää terveinä! 




4 kommenttia:

  1. Pieni on makaroonilaatikkosi omiini verrattuna mutta varmasti hyvää. Itse tein uunissa kahdessa kerroksessa kiertoilmalla ja ukon kanssa syötäväksi riittää varmaan 10 kerraksi, onneksi pakastin on keksitty. Hauska tuo vappujuttu keskellä talvea, pitäisköhän itsekin varautua simaan. Samat on kuviot arjen kulumisessa täälläkin kaupassakäynteineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kolmeksi kerraksi ois riittänyt, mutta söin kahdella kerralla. Olen niin tottunut laittamaan ruokaa kaksi kertaa päivässä, että en oikein tykkää lämmitetyistä, paitsi kaalipadasta. Yleensä teen jauheliharuuat niin, että paista jauhelihan ja sipulin ja pakastan ne. Sitten otan pakkasesta pienen määrän niin kuin nytkin ja teen siitä ruuan. Jauhelihakastikkeen teen ruokalusikallisesta jauhelihaa ja nakkikastikkeen yhdestä nakista. Tiskattavaahan siinä tulee, mutta aikaahan on.

      Poista
  2. Kaunis sitruunakuva, oikein piristävä. Samat tekemiset täälläkin. Keskiviikkona kävin kaupassa ennen pakkasia. Sitt ei tarvinnu mennä palelemaan. Vasta nyt maanantaina kävin taas ja olipas lämmintä, ihan hiki tuli. Kevyemmälläkin takilla olis pärjännyt.
    Ei tässä vaattee pääse likaantumaan ku ei missään käy. Lakanat tulee vaihdettua useammin, että saan koneen täytettä pyyheliinoille ja pikkupyykille. Talon koneessa ei viisti muutamaa vaatetta pyörittää.
    Huomenna tulee Pia piipahtamaan, meinaan leipoa kanttarellipiiraan ja mantelicroisantteja. Ku kerrankin joku tulee, vaikka hän ei söisikään kuin vähän mutta on kuitenkin hyvä syy. Vaikka kyllähän mä olen pitkin lopppuvuotta ihan itelleni leiponu herkkuja;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun on hyvä syy leipoa ja tietysti vieras ilahduttaa.
      En ole minäkään käyttänyt talon pesutupaa, vaikka oma kone ei nyt linkoakaan.

      Poista