torstai 31. joulukuuta 2020

Hyvää Uutta Vuotta 2021! ja vihdoin lapaset valmiina

 Hyvää uutta vuotta 2021 kaikille blogissani poikkeaville!

Vihdoin sain iänikuisen kirjoneulelapasparin valmiiksi (hurraata ja taputuksia). Langat on ostettu 10 vuotta sitten Seurasaaresta. Samalla kertaa ostin langat kahteen lapaspariin ja myssyyn ja sen myssyn  kanssa sitten tahmasin kuukausia. Myssyn annoin tyttärelle joululahjaksi. Toisen lapasparin langat annoin taitavalle neuleystävälleni KristiinaS:lle ja hän tekikin ne nopsaan valmiiksi. Omat lapaset piti tekemäni seuraavaksi jouluksi, vaan ei tullut sitä seuraavaksikaan, eikä... Peukaloa vaillakin olivat vuosia. Nyt koko syksy meni peukkujen kanssa, mutta nyt vihdoin tempasin ja väkisin tein viimeisen peukalon puolikkaan nyt joulun aikaan. Langan päättely oli sitten jo ihan iloista puuhaa, 48 langanpäätä piiloon. Lankaa kului 59 grammaa, vanhat metallipuikot 2,5 oli kyllä turhan liukkaat. Mallin nimi on Ruusutarha. Kummasti lapasista tuli lyhyet ja leveät. Peukalokiilan kohdalle luotiin "sisäpuolelle" 3 silmukkaa ja niistä sitten poimittiin peukaloon 13 silmukkaa. Aika kökkö kohta tuli siihen peukalon juureen. No, on kuitenkin hyvä mieli, että sain valmiiksi ja lapaset tuntuvat lämpimiltä. 6 kommenttia:

 1. Vanamo-lapaset oon neulonut kesällä 2014. Ne on niin kauniit, vieläkin käytössä (jos olis pakkasta joskus). Tässä linkki, lapaset on ihan ekana, sitten on lankalaatikoita joita ei enää ole = varasto on huomattavasti pienentynyt! Ja tuohon aikaan näytti tulevan vielä kommenttejakin kivasti.
  https://kristiinansilmukat.blogspot.com/2014/01/vanamo-lapaset.html

  Vikoja tunteja kulutetaan tätä tylsysyksien vuotta. Toivotaan parempaa ja katsellaa illalla taivaalle vihreitä laservaloja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että lapaset on olleet kuitenkin käytössä.
   Hyvää vuodenvaihdetta sinulle!

   Poista
 2. Onnellista alkanutta uutta vuotta 2021!

  Tulipa hienot lapaset sitten lopulta. Hyvä, että teit ne sinnikkäästi valmiiksi :).

  VastaaPoista
 3. Aika hyvin olet hillonnut lapasiasi, tuota vähän ihmettelin kun langanpäitä oli iso määrä pääteltävänä, oliko ohjeessa käsketty pätkäsemään joka värikerroksen jälkeen lanka. (Minä olisin vain kierrellyt niitä toisiinsa ja taas jatkanut kun vuoro olisi.) Kauniit lapaset sait ja varmaan lämmittävät paremmin kuin pikasesti tehdyt. Hyvää vuoden jatkoa 2021!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohje oli aika minimaalinen. Osan lankoja kiertelin, mutta kuuden langan kuljettaminen kaikkine sykkyröineen yli kymmenenkin kerroksen sai minut katkomaan lankoja välillä.
   Kiitos ja hyvää alkanutta vuotta sinullekin!

   Poista