perjantai 17. heinäkuuta 2020

Puistokierros

Ystävien kanssa parin päivän puistokierros Kotkan suunnalla. Kuvia tuli otettua runsaasti, mutta vain joitakin laitan tähän kun en nyt jaksa enempää.
Matkalla pysähdyimme Loviisassa vähän jaloittelemaan. Aika kiva maalattu kivi oli erään portin pielessä. Torilla oli kauniita kukkia. Vaatekaupassakin poikettiin, mutta ostoksista ei otettu kuvia.
Penkeissä oli kivasti runo ja henkilön nimi. Tarkemmin en tutkinut niitä.
Sitten ajettiin Kotkaan ja siellä pieni kävely kaupungilla ja sitten Sibeliuksenpuistoon hetkeksi istuskelemaan ja ihailemaan runsaita kukkaistutuksia. Kahville poikkesimme puiston laidassa olevaan Moliendo-kahvilaan.


Puistoistuskelun jälkeen menimme Sapokkaan ja siellä vierähtikin tunti jos toinenkin.Sitten hotelliin kirjautumaan . Hotelli Merikotka oli pieni, mutta siisti ja hiljainen. Kotkassahan hotellit oli tuolta päivältä täynnä ja saimme viimeiset huoneet tuosta pikkuhotellista. Kirjautumisen jälkeen lähdimme etsimään ruokapaikkaa ja samalla vilkaisimme pientä Palotorninvuorenpuistoa. Ruokapaikaksi valitsimme Seurahuoneen erään ruokanurkkauksen. Salaatti oli hyvää.

Aamiainen hotellissa oli hyvä ja riittävä. Oli puuroa, munia, monenlaista leipää, jogurttia, mysliä, leikkeleitä, mehua, tuoremehua, kahvia,teetä. Aamiaisen jälkeen lähdimme sitten ajamaan kohti Strömforssin ruukkia. Matkalla poikkesimme pienelle puistoalueelle kauniita kukkia ja punaisia lumpeita ihailemaan..


Ruukissa katsastimme ensin kirkon. Olikin tosi kaunis ja valoisa ja opas kertoi kirkon historiasta.

Edit: Yksi kuva lisää. Yhden kaupan edustalla oli kivasti laitettu tuolille  vanhoja lapasia pehmusteeksi.

Kävimme vielä nauttimassa jäätelökahvit tuoreiden munkkirinkeleiden kera. Sitten suuntasimme kotia kohti, mutkan kautta, eli poikkesimme Jumboon syömään. Amarillossa nautimme burgerit, jotka olivat oikein hyvät ja ranskalaiset rapeat.
Kotiin päästyä olin kyllä aivan naatti ja nukuinkin heti pari tuntia, mutta se ei yöunia vienyt kun aamulla vielä nukutti pitkään.
Kiitos taas ystäväiset kun otitte mukaan. Tästä reissusta riittää muistelemista vielä pitkään.

4 kommenttia:

  1. Kiva reissu sulla on ollut, ja ihan yötä myöten. Strömforsin ruukille pitäis joku kesä ehtiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruukin alue olikin mukava käyntipaikka kun ilmatkin suosi.

      Poista