tiistai 5. toukokuuta 2020

Rajoitukset jatkuu

Valitettavasti ikäihmisten rajoitukset jatkuu. Olisi mukava päästä kauppaan itse valitsemaan mitä ostaa.
Sain ystävältäni LeaP:tä hänen tekemiään suojaimia. Kauniita ja ehkäpä vähän estävät yskösten leviämistä. Kiitos Lea!

Rusinakakun leivoin, mutta se jäi vähän vaaleaksi, kypsä on kuitenkin ja ihan hyvän makuinen. Uunipäärynöitä yritin tehdä kun saamani päärynät eivät kypsyneet millään. Tunti uunissa ja vieläkin kovia. Söin ne kyllä jäätelön kanssa sitten kun en enää jaksanut odotelle pehmenemistä.

Neuleystävä Pirjolta saamani soilikki on rehevöitynyt kovasti ja alkaa pukata uusia kukkia. Pisin lehti on yli 30 senttiä.






7 kommenttia:

  1. Ihana kukka soilikissa ja maukkaalta näyttää minun silmään rusinakakku. Hyvä, että sinullakin on omia maskeja käyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Muutama maski on hyvä olemassa.

      Poista
  2. Mikäs kommandomummeli täällä poseeraa?:) Eiks naamioituminen ole kielletty julkisilla paikoilla? No joo.
    Mä ostin tänään suojaimia ja kalliita ovat, 3.40/kpl! Saksalaisesta lankakaupasta sais 1.75/kpl. Itsetekemiäkin on mutta oli vähän hankala hengittää sen kanssa, täytyy kokeilla tuota toista jos ois parempi, siinä on eri kangasta vuoripuolella.

    VastaaPoista
  3. Äh, mä unohdin kirjoitaa, että saahan sitä kauppaan mennä, ei ole kielletty ja monihan joutuukin käymään itse. Nyt ku sulla on suojainkin vaik se suojaa kaiketi toisinpäin mutta kyll uskon, että ei niin paljon pöpöjä pääse nenään ku on tommonen vaik ei kaikkii virukia pidätäkkään, bakteerit jää kyl helpommin ansaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suojainten hinta on kyllä noussut viime kuukausina.
      Ikäihmisten velvoite karanteenin omaisissa olosuhteissa olemisesta on muutettu suositukseksi, joten kukaan ei sinänsä estä kauppaan menemistä, mutta parempi olisi hoitaa kauppa-asiat muuten. Aion kyllä jossain vaiheessa mennä itse kauppaan kunhan katselen ensin mikä aika olisi sopivin. Täällä on pienet ja ahtaat kaupat. Uudesta Lidlistä en tosin tiedä vielä.

      Poista
  4. Olisiko sulla mahdollisuus mennä ikäihmisille tarkoitettuun aukioloaikana kauppaan? Toki se on aina niin aikaisin, että itse en osaisi edes kuvitella olevani liikenteessä klo 7 aamulla. Muistan, kun mulla oli kerran jalka kipsissä yli 2 kk, unohdin aivan, mitä kaupoissa myydään. Tuotin päivästä toiseen samoja leipiä, makkaroita ymv. Jos et pese 60 - 90 asteessa suojaa, niin sen voi kiehuttaa 5 minuuttiia pulverivedessä, näin et siirrä viruksia, mahdollisia, seuraavaan kertaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilin joskus aamulla klo 7 mennä lähikauppaan. Olipa ihan tungos kun remonttimiehet änkesivät hakemaan evästä. Tässä kun on suuria rakennustyömaita ympärillä, niin miehet ostavat kaupasta evästä ja syövät kaupan edessä tai lähistöllä. Kaupan kapeilla käytävillä ei pääse ohittamaan ilman hipaisua eikä kiireiset ihmiset näytä välittävän etäisyyksistä.
      Arvelen, että noita suojia voisi myös silittää höyryraudalla. Niinhän ennen "steriloitiin" vauvojen sideharsovaipat ja muut vaatteet.

      Poista