Minulla oli kaksi pientä punajuurta ja mietin miten ne käyttäisin. Kokeilin sitten tehdä etikkapunajuuria. Keitin punajuuret ja kuorin ne. Sitten kuumensin tilkan valkoviinietikkaa, sokeria ja hiukan vettä. Makustelin lientä ja lisäsin sokeria. Viipaloin punajuuret lasipurkkiin ja kaadoin etikkaliemen päälle. Nyt, kun punajuuret on maustuneet pari päivää, niin otin niitä perunoiden ja lihakastikkeen seuraksi. Voi, että ovatkin hyvän makuisia. Näitä pitää tehdä enemmänkin.
Punajuurien säilöminen liian monimutkaista nyky kodissa!
VastaaPoistaAnitta tässä teki herkullisia punajuuria, eikä ohje vaikuta yhtään monimutkaiselle!
Kiitos ohjeesta Anitta!
Lisäksi keitettyjen punajuurien kuoriminen on helppoa. Muovipussi käteen suojaksi ja hiukan puristellen kuori luiskahtaa pois.
PoistaUnohtui tuosta "reseptistä" suola pois eli hyppysellinen suolaa myös.
Voi, minunkin pitäisi koettaa tehdä noin punajuuria.
VastaaPoistaKannattaa tehdä, jos saa hyviä punajuuria. Siis kotimaisia.
Poista