sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Lankoja, myssyjä

Ogelin Lankamaailmassa on ollut nyt tapaamisia kolmena lauantaina peräkkäin.
Viikko sitten tehtiin sytomyssyjä ja ohjeen sai Lankamaailmasta. Minä ostin bambulankaa ja kokeilin tehdä ohjeen mukaisen myssyn. Ei ihan onnistunut, mutta myssy tuntuu kyllä pehmoiselta ja päähän sopivalta. Pitsineuleen kanssa meni välillä langankierrot ja kavennukset sekaisin ja myssystä tuli vähän lörppökin.  Kuviokerroksia  tein vähemmän, samoin kavennuskerroksia, koska myssystä näytti tulevan liian korkea.
Lanka Blend Bamboo, 44 grammaa, puikot 3,0 bambut, silmukoita 108 eli ohjeen mukaan naisten kokoa.Eilen olin taas Ogelissa ja ostin Onionin Mohair+wool -lankaa kerän. Ajattelin laittaa sitä kaveriksi myssyyn, jonka teen villatakin yli jääneistä langoista, joista tein jo yhden myssyn. Arvelen, että mohair tekee myssystä pörheämmän ja aavistuksen tuulen pitävämmän niin sopii vaikka pakkaskeleille.

 
Ogelissa oli näyteikkunassa esillä aikaisemmin yhteistyössä tehtynä erilaisia luomuksia. En "ehtinyt" tarkemmin katsoa, olisiko siinä ollut myös yksityisten henkilöiden käsitöitä.
 
 
 
Nälkäisenä ei osaa tehdä mitään ja tulee vain vihaiseksi. Niinpä tein janssonin kiusausta isoon vuokaan. Siitä riittää syötävää useammaksi kerraksi.
 
 

8 kommenttia:

 1. En taaskaan ollut Ogelissa ku olin retkellä. Kivaa oli.
  Mitäs luomuksia nuo nyt ovat? Näyttelykö? Outoja kuvioita.
  Ah, janssonia täytyykin tehdä, kermalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne luomukset näytti olevan niitä, joita tehtiin sitä syyskuun näyttelyä varten. En katsonut kyllä tarkemmin mitä siinä oli.
   Janssoniin pitää aina olla kermaa, kuinkas muuten.

   Poista
 2. Ogelin neuletapaamisiin mieli olisi, on vain tuo saunavuoro samaan aikaan ja tuo herra Alzheimer pitää "kuurata" kerran viikossa. (viime lauantai jäi taas väliin ruusun ansiosta)
  Janssonia pitäisikin tehdä, niin hyvänä näköistä on tuossa kuvassasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillisesti tuo saunavuoro. Olisi kiva nähdä siellä Ogelissa.
   Kaikki ruusut ei ole kivoja. Pikaista paranemista!

   Poista
 3. Kylläpä on söpö bambumyssy. Oi,tuo Ogeli on varmaan ihana paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ogelissa on mukava käydä. Yleensä paikalla on 20-30 neulojaa/virkkaajaa.

   Poista
 4. Suloinen myssy. Väri on ihana ja pitsikuviot kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minustakin kuvio on kaunis ja niinpä aloitin toisenkin myssyn samalla mallilla, vaikka aluksi kuvio tuntuikin hankalalta.

   Poista