sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Koulutusta

Viime kesänähän amaryllikseni kukki keskellä kesää ja sitten teki yhteen kukkaan komean siemenkodan, josta otin siemenet kypsinä talteen. Istutin siemenet heti, koska ne ei kuulemma idä, jos pääsevät kuivumaan. Aika määrä siemenistä lähtikin kasvamaan. Osan taimista olen jo antanut pois ja muutamia laittanut isompiin "ruukkuihin". Nyt totesin, että ahtaimmin kasvaneet kituvat liian tiheässä ja niinpä sain inspiksen istuttaa ne isompiin ruukkuihin. Kuvassa taempana olevat isolehtisemmät ovat samaa kylvöä, mutta ovat saaneet kasvaa isommassa astiassa. Ero on huomattava.

PS  Haluaako joku amarylliksen taimia. Nämä eivät kyllä vielä kuki vuoteen tai pariin.

4 kommenttia:

 1. Olen sitä mieltä, että joka taloudessa pitäisi olla lain mukaan pieni viherhuone, jossa saisi idätellä ja ihmetellä! Ja nauttia! Nyyh, mulla on tosi vähän kukille paikkoja, aina pitää odottaa, että jokin kuolee, kukista siis. Ja aika usein niistä kyllä jokin kuoleekin, vaikka suurin osa on mehikasveja ja kaktuksia. Hyvä niin, saan silloin syyn mennä kukkakauppaan! Sinulla on kauniit kädet , katsoin, kun olit tehnyt nätit rannelämmittimet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota viherhuonetta minäkin kannatan. Vähän kyllä kadehdin yhtä taloyhtiötä tässä lähellä kun siellä on iso vinttihuone (halli), joka on talvella viileä, mutta ei mene pakkaselle ja sinne saa asukkaat viedä kukkia talvehtimaan.

   Poista
 2. Sustahan on tullut oikea hortonomi;) Vaikka amaryllis on kaunis ja tykkään mutta ei kiitos, taimea en halua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus kukat kasvaa rehevästi, joskus taas kaikki nuupahtaa kerta kaikkiaan.

   Poista