tiistai 10. toukokuuta 2016

Iso projekti tekeillä


Marsu kävi luonani 26.4 ja otti mukaansa pinon vuosia sitten ostettuja kansallispukukankaita Hauhon kansallispukuun. Tähtäimessä olisi saada valmiiksi ainakin osa puvusta tulevan kesän Kansallispukutuuletukseen, joka on 5.8. Toivon, että ainakin hame ja tasku olisi silloin valmiina. Puseron tekemiseen menee varmaan enemmän aikaa. Laskettiin marsun kanssa vähän huumoria, että jos on vain tasku valmiina, niin ilman hametta on vähän alaston olo. Minä muistan, että minulla olisi ollut liivikangaskin, mutta sitä en ole vielä löytänyt kätköistäni. Jos ei löydy edes siinä vaiheessa kun muut osat pukua on valmiina, niin pitää hankkia uusi kangas.

Minulla on myös lapsen kokoa oleva Hauhon kansallispuvun liivihame. Vähän mietin, että jos siitä saisi tuunattua jotain. Hameessa on kyllä leveyttä pari metriä, mutta hameen pituus ei riitä aikuiselle.

 
 
 Tässä vaiheessa on minun hameeni vielä. Väri on vääristynyt kun kuva on otettu tietokoneen ruudulta Marsun laittamasta kuvasta Kansallispukusivulta.   https://www.facebook.com/groups/kansallispuku/

11 kommenttia:

 1. Kaunis puku, siis tuo lapsen ja kaiketi yhtä kaunis on sitt sun tuleva puku.
  Mulla oli tasku tallessa tosi pitkään mutta nyt sitä ei enää ole, minnelie yks kaks kadonnut. Mä olisin sitt voinu sitä tuulettaa sun kanssa, siis kyllä joku toinen hame päällä, heh heh.

  VastaaPoista
 2. Voi, miten kaunis pikkumekko! Mulla on kansannaisenpuku (en oikein tiedä, millä nimellä niitä kutsutaan, ei ole kansallispuku mutta sen tyyppinen) mutta eipä mene enää päälleni. On todella vanha ja pieniä reikiä pitäisi korjailla, en ole kyllä uskaltanut koskeakaan. Kaipa sen tulisi kunnostaa ammatti-ihmisen.

  VastaaPoista
 3. Vanhoissa kansallis-,kansanpuvuissa on yleensä reilusti saumanvaroja ja ammattilaiset osaavat korjata kuluneet kohdat.

  VastaaPoista
 4. Tuo tosiaan on huippuiso projekti. Nythän sallitaan,että osaa kansallispuvusta saa käytää jonkun muun vaatteenkanssakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan vähän vapautunut tuo käyttö. Ei tarvitse turhaan seisottaa pukua kaapin perällä vuosikymmeniä.

   Poista
 5. On tosi kivaa, kun kestetäään muutkin kuin täydellisen valmiit ja oikeat kansallispuvut ja irtiotot sallitaan. Ihania viritelmiä olen nähnyt.
  Jos ei elokuulle ehdi muut kuin tasku, niin tuulettele sitä sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taskun tuuletusta sitten vaan. Toivottavasti loput puvusta valmistuu myös jossain vaiheessa.

   Poista
 6. On tosi kivaa, kun kestetäään muutkin kuin täydellisen valmiit ja oikeat kansallispuvut ja irtiotot sallitaan. Ihania viritelmiä olen nähnyt.
  Jos ei elokuulle ehdi muut kuin tasku, niin tuulettele sitä sitten!

  VastaaPoista
 7. Suomi-100 ja puku ei vieläkään valmis. Tasku on, hametta entrataan, liivi puuttuu, pusero puuttuu, essu puuttuu, kengät puuttuu, alushame puuttuu, myssy puuttuu, sukat puuttuu. Nyt olisi tiedossa muutamat juhlat, joihin voisi puvun laittaa, mutta ei kyllä ehdi valmiiksi.

  VastaaPoista