keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Ei tullut ruisleipää ja selkäänkin koskee

Sain jokunen päivä sitten Kiolta ruisleivän juurta. Ruokin juurta ja jäin odottelemaan kuplimista. Eipä juuri ruvennut elämään vaan alkoi tuoksua kitkerälle eikä ollenkaan hyvälle taikinanjuurelle. Jouduin heittämään mokoman pois. Joku kerta teen vielä uuden kokeilun.

Toissa päivänä selkä kimmastui jostakin ja liikkuminen on nyt vähän vaikeaa. Puoli askelta kerrallaan pöydästä kiinni pitäen ja välillä selkä kumarassa niin, että nenä maata viistää, välillä taas selkä kenossa tai sivulle taivutettuna. Hetken istuminen aiheuttaa ylös noustessa pirullisen vihlaisun vasemman lonkan seutuvilla. Onneksi pääsen sentään kylppäriin ja sopivassa asennossa voin maata sohvalla. Ruokaakin on kotona vaikka tänään iltapäivällä olisin kyllä mielelläni juonut pullakahvit, mutta pullaapa ei ollutkaan kotona (kuten ei nykyään yleensä olekaan).


12 kommenttia:

 1. No jösses, iskiasko se on? Jos on niin saattaa kestää kauankin, mulla vissiin pari kuukautta ja sitt vielä muutama kuukausi silleen pienellä kivulla.
  Ai että juuren ruokinta epäonnistui, olisko kuitenkin pitänyt olla kannen rakosellaan.
  Lauantaina oli Ogeli jos pääset liikkumaan. Noh, laitahan viestiä tulemaan jos jotain tarviit niin äkkiä sinne hurautan ja kaupan kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan iskiasta. Olenko istunut jossain vedossa tms. Pari kertaa ollut aikaisemminkin ja kuukausikaupalla haittaa kävelyä.
   Oli kansi rakosellaan. Lapsuudenkodissa juurta heräteltiin puutiinussa.
   Lauantaina olis toinenkin meno, mutta nepä tiedä arvaanko lähteä kun pitäis esitelmää kuunnella ja olla paikoillaan. Ogelissa sentään voi liikkua välillä. Pitää huomenna hiukan testata tuota kävelyä.
   Kiitos apustustarjouksesta. Viestittelen, jos en pääse kauppaan ja sapuska käy vähiin. Nyt vielä ruokaa riittää.

   Poista
 2. Pikaista toipumista ja paranemista!

  VastaaPoista
 3. no höh molemmille! kaadoitko puolet pois? ja tilalle 2rkl ruisjauhoa ja 2rkl vettä? huoneenlämmössä 6-10h ja takas jääkaappiin? pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolet pois eli kahteen kippoon ja molempiin jauhoja ja vettä ja yöksi pöydälle kasvamaan. Kumpikaan ei inahtanutkaan. No, ei hätä ole tämän näköinen. Se on pyöreä ja punainen. sanoi äitini.

   Selkä on tänään parempi ja varmaan parin päivän päästä kävelen jo reippaasti. Yritänpä taas muistaa varoa vetoa.

   Poista
 4. omituista!
  hyvä et mennyt vähän parempaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari päivää vielä niin enköhän taas kävele entisellä vauhdilla. Mikä ei nyt kovin kummonen kyllä ole.

   Poista
 5. Vai että vasenta lonkkaasi podet. Minulla on ollut tuntemuksia oikeassa lonkassa. Nettiä tutkimalla tulin siihen tulokseen, että minulla saattaisi olla nivelpussin tulehdus eli bursiitti. Oiereet ainakin kävivät yksiin. Kipulääkettä olen ottanut, levännyt ja venytellyt.
  Piri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli aikoinaan, n. 20 vuotta sitten, bursiitti lonkassa. Sain siihen jotain ultraäänihoitoa, mikä auttoi heti, mutta vaiva tuli aina uudestaan kun juoksin 30 km lenkkejä.

   Tämä nykyinen vaiva on iskias-tyyppistä ja varmaan tullut kun olen jostain saanut vetoa.

   Poista