sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Kääretorttu rahkatäytteellä

Minun pääsiäisruuat ei ole kummoiset. Mämmiäkään en ostanut kun näytti olevan enimmäkseen pakastettuja ja vähän kuivahtaneitakin. Pasha kokeilut on minun osalta tehty vuosi sitten. Nyt sitten kokeilin tehdä kääretorttua, jossa on täytteenä kermavaahtoa, rahkaa, persikkaa ym. Taikinaan tuli myös perunajauhoja. Pohjasta tulikin ihan hyvä kun se ei halkeillut käärittäessä. Maku on kohtalainen ja äsken käynyt kahvitteluvieraskin otti vähän lisääkin. Ehkä persikan tilalla olisi voinut olla jotain voimakkaamman makuista, vaikkapa vadelmaa tms. Kääretortusta tuli aika iso, joten riittää huomisellekin vieraalle (jos joku tulee, vink vink   :)  ).

Kuvassa on lautasella osa torttua päällystettynä. En kokonaan halunnut laittaa päälle rahka-kerma-seosta, kun se ei ehkä säily nättinä pakastimessa, jos siis joudun loppuja pakastamaan.


4 kommenttia:

 1. Sä jaksat leipoa herkkuja. Multa kun ei tuo makeiden leipominen onnistu niin kaupasta ostin rahka-persikkapiirasta. En oo maistanut, vieläkään.
  Nyt just syötävänä on jäätelöä mämmillä. Namskis.
  Muutamaa eri mämmiä oon nyt syöny mutt ei oo vielä sattunu kohdalle semmosta missä on sitä pomeranssia. Eikö sitä enää käytetä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan se pomeranssi todettu vaaralliseksi niin kuin kanelikin.

   Jäätelö mämmillä kuullostaa vähän eksoottiselta.

   Poista
 2. Hyvin sopii mämmi jäätelön kera samaan kuppiin ja suuhunkin. Makeen näkösen tortun oot leiponut.

  VastaaPoista
 3. Tuota mämmi-jäätelö- yhdistelmää pitänee ihan kokeilla.

  VastaaPoista